Suske en Wiske op het WWW - Versus

Versus no. 67


Vorige Index
Index
Volgende

Verschenen op 14 september 2004

Versus, no. 67 In 2005 bestaan Suske en Wiske 60 jaar. Een eerste aanzet tot het vieren van dit jubileum wordt gegeven in deze aflevering van Versus. In het magazine wordt vermeldt dat er een speciaal jubileumboek zal verschijnen waarin aandacht wordt besteed aan heden en verleden van de strip. In de vorm van een wedstrijd worden fans opgeroepen om een tekening van de hoofdfiguren te maken. De winnende tekening zal in het jubileumboek worden opgenomen.

Marc Verhaegen noemt in zijn, in geheel eigen stijl geschreven, column veel namen van zijn medewerkers en geeft hierbij terloops ook een kijkje op de taakverdeling binnen de Studio.
In de nieuwe rubriek "Terug naar toen" is een artikel afgedrukt dat oorspronkelijk verscheen in de Patskrant van 18 mei 1963.
Het openingsartikel in dit nummer werd geschreven door Klaas Rigterink. Hij heeft de teksten gevonden van de liedjes die gezongen worden in het avontuur Het zingende nijlpaard. Het stuk is een vervolg op het artikel over de liedjes die worden gezonen in De bokkerijders in Versus no. 60.
Sebastiaan van Zoelen beschrijft de Suske en Wiske-attractie die van 1982 tot 1995 in het pretpark Bellewaerde te vinden was.
In de rubriek Boeiende besprekingen is er opnieuw aandacht voor de speelfilm van De duistere diamant. Dit keer in verband met de presentatie van de DVD van de film die eind juli in het TV-Toys museum te Dieren heeft plaatsgevonden.

Een overzicht van de belangrijkste artikelen: