Suske en Wiske op het WWW - Versus

Versus no. 73


Vorige Index
Index
Volgende

Verschenen op 22 maart 2006

Versus, no. 73 Een gevarieerd aanbod in deze aflevering van Versus. In tegenstelling tot veel andere nummers dit keer geen lang artikel dat een groot deel van het nummer beslaat maar meerdere nieuwsberichten en achtergrondverhalen met een kleinere omvang.

Traditioneel wordt in het eerste nummer van het jaar vooruitgeblikt naar de Fanclubdag, die op 9 april in Nieuwegein wordt gehouden.

Het bestuur van de Fameuze Fanclub neemt via een artikel in deze Versus afscheid van Marc Verhaegen. Er waren plannen om op een andere wijze afscheid van hem te nemen maar hier heeft de in 2005 ontslagen auteur van Suske en Wiske voor bedankt.

De column van Peter Van Gucht is dit keer gewijd aan het komende album De nachtwachtbrigade, dat wordt gemaakt n.a.v. het Rembrandtjaar dat in 2006 wordt gevierd.

In de rubriek "Terug naar toen" is een artikel over het poppenspel Pats opgenomen dat oorspronkelijk in 1954 in het weekblad Kuifje verscheen.
Nieuw geschreven bijdragen gaan over de invloed van Bruegel op Vandersteen, een hertekening in het verhaal De woelige Wadden en de smoezen van Sidonia om thuis te blijven.

Opvallend is de terugkeer van een strip op de achterzijde van het clubblad. Bij veel nummers was in het verleden een gagstrip, in kleur op de achterkaft opgenomen. De laatste jaren was hier echter geen sprake meer van. Deze aflevering wordt afgesloten met een gag van Lambik, waarmee een traditie is hersteld.

Een overzicht van de belangrijkste artikelen:Strip op achterzijde van Versus