Suske en Wiske op het WWW - Versus

Versus no. 74


Vorige Index
Index
Volgende

Verschenen op 14 juni 2006

Versus, no. 74 Klaas Rigterink begint in deze Versus aan een nieuwe serie artikelen. Als onderwerp heeft hij dit maal gekozen voor grappen over trams. Uit de eerste aflevering van deze reeks schrijfsels blijkt al dat er verrassend veel van deze grappen in de albums voorkomen.

In het openingsartikel wordt nog even terug gekeken op de 19e Fanclubdag die in Nieuwegein is gehouden.

Peter Van Gucht is nog steeds helemaal in de ban van Rembrandt van Rijn, de schilder aan wie het verhaal De nachtwachtbrigade is gewijd. Zijn column gaat over de kennis die hij over de 17e eeuwse meester heeft opgedaan tijdens het onderzoek dat hij heeft verricht voor het nieuwe album dat in september 2006 verschijnt.

Het plaatsen van een strip op de achterzijde van het magazine is niet bij een eenmalige heropleving in het vorige nummer gebleven. Ook op deze Versus is weer een stripje in kleur afgedrukt. De gekozen gag verscheen oorspronkelijk in een promotiefolder van Lecturama voor de Suske en Wiske Collectie die door deze uitgeverij wordt gepubliceerd.
Ook binnenin het tijdschrift is trouwens nog een, zeldzame, strip te lezen, De stille wachtzaal. Deze strip werd door Standaard Uitgeverij in de jaren 80 gebruikt om artsen ertoe te verleiden om stripalbums in de wachtkamer te leggen voor de patiŽnten.

Achterin het album is een reisverslag van Paul Geerts opgenomen dat oorspronkelijk is gepubliceerd in een Kerstboek dat in 1987 is uitgegeven door het Wereld Natuur Fonds. De kerststrip van Suske en Wiske, die ook in dit boek stond, was eerder ook al te lezen in Versus no. 22-25. (Daarnaast verscheen deze strip in 1993 alleen nog, in kleur, in nummer 14 van het Suske en Wiske weekblad.)

Een overzicht van de belangrijkste artikelen:De stille wachtzaal