Suske en Wiske op het WWW - Versus

Versus no. 75


Vorige Index
Index
Volgende

Verschenen op 14 september 2006

Versus, no. 75 Negentien jaar na het verschijnen van het eerste clubblad van De Fameuze Fanclub is in september 2006 de 75e aflevering afgeleverd bij de leden. In het voorwoord wordt even aandacht besteed aan het bereiken van deze nieuwe mijlpaal.

Behalve de inleiding door Sebastiaan van Zoelen heeft de hoofdredacteur nog diverse andere bijdragen geleverd voor dit nummer.
Aan het begin van deze Versus is een verslag te lezen van een interview dat hij had met de nieuwe leiders van Studio Vandersteen: Luc Morjaeu en Peter Van Gucht.
Sebastiaan gaat ook verder in op de band tussen de strip en het Wereld Natuur Fonds aan de hand van een bespreking van het album De rinoramp. Hierin wordt o.a. de totstandkoming van het verhaal en de rol van Prins Bernhard daarbij toegelicht.
Tenslotte heeft Sebastiaan ook nog de rubriek Wist u dat... verzorgd. Hierin is de cover van en een artikel uit een tijdschrift van een aantal energiemaatschappijen uit 1990 afgedrukt. Het artikel gaat over het, op dat moment nog maar kort geopende, Centrum van het Belgisch Beeldverhaal te Brussel.

Naast de bijlagen van de hoofdredacteur tekent Klaas Rigterink ook weer voor een omvangrijk artikel. In deze aflevering presenteert hij het tweede deel van zijn serie over tramgrappen in de verhalen van Suske en Wiske.

Naast veel berichten over nieuwe uitgaven is tevens een aantal meldingen over de Fanclub zelf in het nummer opgenomen. De komende ledendag op 19 november, voor het eerst in Houten, wordt aangekondigd en er wordt melding gemaakt van een wisseling in het bestuur. Wim van den Berg vertrekt na 10 jaar en wordt opgevolgd door Ilona Appelman.

Het stripje op de achterzijde is dit keer een kort verhaaltje dat oorspronkelijk verscheen ter promotie van het album De parel in de lotusbloem, toen dit voor het eerst verscheen.

Een overzicht van de belangrijkste artikelen:Strip ter promotie van 'De parel in de lotusbloem'