V.O.F. de duistere diamant


De Nederlandse co-producenten werken samen in een voor de film opgerichte vennootschap.

Het Belgische Cine3 wordt voor het Nederlandse deel van de productie bijgestaan door co-producenten Hetty Naaijkens-Retel Helmrich van Scarabeefilms en Peter van den Dungen van Moved Media. Speciaal voor het werken aan De duistere diamant is door beide partijen een samenwerkingsverband opgericht met de naam V.O.F. de duistere diamant.


Scarabeefilms

Scarabee Filmproducties Nederland B.V is gespecialiseerd in (kunst)documentaires, korte films en speelfilms en behoort tot de meest vooraanstaande filmproductiebedrijven, zowel in Nederland als internationaal. Met diverse producties van deze onderneming zijn in de loop der jaren prijzen behaald.
Moving Objects werd in San Francisco bekroond met de Golden Gate Award, De Oogst van de Stilte kreeg de eerste prijzen toegekend van de filmfestivals van Nyon (Zwitserland), Montreal (Canada) en Bacãu (Roemenië) en La Chaconne d'Auschwitz ontving de Prix du Jeune Publique (Nyon) en de eerste prijs van La nuit des yeux d'or (Parijs).
Vrijwel alle films van Scarabee Films werden geselecteerd voor nationale en internationale filmfestivals.


Moved by Pont

Moved by Pont maakt deel uit van het samenwerkingsverband Moved dat wordt gevormd door Corazon Audiovisuele Producties en Pont Audiovisuele Projecten. De laatstgenoemde tak van Moved werd in 1997 opgericht door Peter van den Dungen. De specialiteit van Pont bestaat uit integrale communicatieconcepten met audiovisuele media als basis.