Suske en Wiske op het WWW - Versus

Versus no. 103


Vorige Index
Index
Volgende

Verschenen op 14 september 2013

Versus, no. 103 Aflevering 103 van Versus staat voor een groot deel in het teken van Jerom. Zelfs het voorwoord van het blad werd door hem geschreven.
De krachtpatser kreeg in de zomer een standbeeld aan de promenade van Middelkerke. Een artikel over de totstandkoming van dit beeld, van de beeldhouwster Monique Knol, toont hoe Jerom in brons werd vereeuwigd.
Meer aandacht voor de dubbelgespierde vriend van Suske en Wiske is er in de column van Peter Van Gucht en Luc Morjaeu. De tekenaar geeft aan dat hij Jerom graag als superheld zou laten optreden. Een aanzet daartoe gaf hij al eens via zijn website, waarop hij een schilderij van Jerom met een gehavende outfit van de Gouden stuntman toonde.
Nog meer informatie over Jerom valt te lezen in een artikel over hertekeningen van zijn personage in diverse edities van De speelgoedzaaier.

Wim van der Wel maakte al enige tijd zelf beeldjes van Suske en Wiske. Op zijn website, De vergeetachtige vijftiger, en via Facebook toonde hij al enkele van zijn creaties. In deze Versus wordt hier nog een tafereel van De bronzen sleutel aan toegevoegd.

Naast de vaste rubrieken met kort nieuws vervolgt Klaas Rigterink verder nog zijn reeks artikelen over snoepen in de avonturen van Suske en Wiske.
De strippagina's zijn ook dit keer weer gereserveerd voor twee gags van De vrolijke bengels.

De oplage van deze Versus-aflevering is de hoogste in de geschiedenis van het tijdschrift. In samenwerking met uitgeverij Lecturama werden 7500 exemplaren van het blad verspreid. Abonnees van de Suske en Wiske Collectie ontvangen het nummer als cadeau.
In het blad wordt ook nog aandacht besteed aan een nieuwe collectie van Lecturama. Ter gelegenheid van 100 jaar Willy Vandersteen wordt een box met 10 verzamelalbums met zijn mooiste verhalen uitgebracht, onder de titel De top-40 collectie.

Een overzicht van de belangrijkste rubrieken en artikelen:Jerom als superheld De vaardige verzamelaar