Suske en Wiske op het WWW - Versus

Versus no. 102


Vorige Index
Index
Volgende

Verschenen op 22 juni 2013

Versus, no. 102 Het tweede nummer van Versus in de nieuwe opzet zet de lijn voort die in de voorgaande aflevering is ingezet.
Korte wetenswaardigheden en nieuwtjes komen aan de orde in de rubrieken Antigoon Nieuwsblad en Alle aankondigingen.
De aanvoerders van Studio Vandersteen, Peter Van Gucht en Luc Morjaeu zijn weer van de partij met hun gebruikelijke column in correspondentiestijl. Dit zetten ze in hun rubriek Jan Francken in het zonnetje, voor al het werk dat hij heeft verzet als ambassadeur van Suske en Wiske.
De stationschef uit Kalmthout komt verderop in het nummer zelf ook nog aan het woord. In een artikel van twee pagina's vertelt hij over de totstandkoming van de Striproute.

Klaas Rigterink gaat verder met zijn serie artikelen over de rol van snoep in de verhalen van en, vooral, de merchandise rond Suske en Wiske.
Uiteraard wordt eer ook aandacht besteed aan de nieuwe reeks Amoras, via een verslag van de presentatie in Antwerpen.

Uit de archieven van Eric De Rop wordt een aantal schetsen getoond die Willy Vandersteen heeft gemaakt voor het korte verhaal De bevende berken.
Een rijk geïllustreerd artikeltje toont de totstandkoming van een speciale tekening die Paul Geerts maakte voor een veiling tijdens het Kamper Stripspektakel. De opbrengst van deze prent is bestemd voor de huisvesting van een in de IJssel gevonden Kogge.

De strippagina's zijn dit keer gereserveerd voor De vrolijke bengels. Er worden twee gags uit deze reeks getoond, die oorspronkelijk verschenen in 1950.

Een overzicht van de belangrijkste rubrieken en artikelen:Paul Geerts tekent voor de Kamper Kogge