Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Lambik Plastiek


Vorige Index
Index
Volgende

Rode reeks no. 347 (1e druk: 13 maart 2019)

Lambik Plastiek Luc Morjaeu meldde op zaterdag 27 oktober 2018 via Facebook dat album 347 de titel Lambik Plastiek zal gaan krijgen.
In dit verhaal denkt Lambik helemaal alleen een oplossing te hebben gevonden voor het plastic-afval probleem.

Het bericht op Facebook ging vergezeld van de onderstaande schets voor twee stroken uit het verhaal.

De synopsis voor het album is:
Wanneer onze vrienden een walvis redden die na het eten van plastic zwerfafval doodziek is aangespoeld op het strand besluiten Lambik en professor Barabas een oplossing te vinden voor de plastic soep in onze oceanen. Maar dat komt ter ore van Polly Ettileen, een plasticfabrikante die er een ongezonde liefde voor het materiaal op na houdt. Zij kaapt de uitvinding van de professor en past deze zodanig aan dat ze er de hele wereld mee in plastic kan veranderen. Gelukkig komen Suske en Wiske achter de snode plannen van Polly en ze zetten alles op alles om haar te stoppen. Wat volgt is een race tegen de klok vol verrassende wendingen. Kunnen onze vrienden plastic Polly stoppen?

Naast het verhaal bevat het album ook een extra dossier over de plasticsoep in de oceanen. Deze bijlage kwam tot stand in samenwerking met The Ocean Cleanup, de organisatie van de Nederlandse uitvinder en plasticvechter Boyan Slat.

SEA LIFE Blankenberge en SEA LIFE Scheveningen zijn ook enthousiast over dit project: op 13 maart lanceren ze "Lambik Plastiek" met een beach cleanup op de stranden van Blankenberge en Scheveningen, maar ook de rest van het jaar staan Suske en Wiske extra in de kijker.
Wie de strip koopt, kan gratis naar SEA LIFE in Blankenberge of Scheveningen: Op vertoon van het album, krijgt 1 kind gratis toegang onder begeleiding van minimum 1 betalende volwassene.


Rugzijde Lambik Plastiek
Verschijningsdatum 13 maart 2019
Prijs € 6,99
ISBN 9789002265358
Aantal pagina's 48


Op zoek naar dit album? Kijk eens bij de Suske en Wiske webwinkel Stripfan.nl Bestel dit album bij Stripfan.nl .


Schets voor 'Lambik Plastiek'