Suske en Wiske op het WWW - Versus

Versus no. 128


Vorige Index
Index
Volgende

Verschenen op 17 december 2019

Versus, no. 128 Wiske zwaait op de cover van deze Versus de lezers toe in de gedaante die zij kreeg van Jean-Marc Krings, tekenaar van het hommagealbum De kwakkelende kwakzalver.
Het eiland Amoras vormt het belangrijkste onderwerp in dit nummer. In twee artikelen wordt aandacht besteed aan de herkomst van de naam en andere bronnen voor het eiland waar Suske en Wiske elkaar leerden kennen.
De bekende stripverzamelaar Hans Matla haalt herinneringen op aan zijn ontmoetingen met Willy Vandersteen en Suske en Wiske-publicaties die hij heeft uitgegeven.
In een vierdee artikel worden de Latijnse teksten die voorkomen in het album "De wrede wensput" ontleed.

Uiteraard staat ook dit nummer verder weer vol nieuws, wetenswaardigheden en de vaste rubrieken. Onder meer worden het ledenbeeldje van 2020 en een speciale uitgave voor de komende Suske en Wiske Fandag onthuld. In beide gevallen gaat het om een portret van Willy Vandersteen.
Naast de gebruikelijke preview van een nieuw album uit de reguliere reeks dat binnenkort verschijnt, dit keer De verloren Van Eyck valt ook een gag van de vernieuwde reeks Suske en Wiske Junior te lezen.

Ook Luc Morjaeu en Peter Van Gucht dragen weer hun gebruikelijke steentje bij met een blik op de tekentafel en een column.

Een overzicht van de belangrijkste rubrieken en artikelen:De sage van Saroma