Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De verloren Van Eyck


Vorige Index
Index
Volgende

Rode reeks no. 351 (1e druk: 11 februari 2020)

De verloren Van Eyck De titel van het eerste album van 2020 werd door Peter Van Gucht voor het eerst genoemd in Versus 126.

In het volgende nummer waren "Op de tekentafel van Luc Morjaeu" enkele schetsen voor het verhaal te zien.

In het jaar waarin Suske en Wiske hun 75-jarig jubileum vieren organiseert de stad Gent een themajaar rond Jan Van Eyck onder de noemer OMG! Van Eyck Was Here’. De stad eert hiermee zijn grootste Vlaamse meester die onlosmakelijk met de stad verbonden is door zijn wereldberoemde meesterwerk Het Lam Gods.
Studio Vandersteen haakt bij het thema aan met een ode aan die Vlaamse grootmeester.

Suske is een enorme fan van Jan Van Eyck en dan vooral van diens kwaliteiten als geheim agent. Als Jan van Filips de Goede opdracht krijgt een portret te maken van zijn toekomstige bruid Isabella van Portugal kan Suske het niet laten om als verstekeling mee te reizen. Hij hoopt op die manier de assistent van zijn idool te worden. Maar tot zijn grote verbazing had Wiske net hetzelfde idee. Beiden trachten daarna in de gunst te komen van de beroemde schilder maar die houdt de eer liever voor zichzelf. Tijdens de lange reis worden er ook stokken in de wielen gestoken door enkele geheimzinnige tegenstanders. Blijkt dat iemand het huwelijk van Filips en Isabella niet zo ziet zitten.

De layout van de cover van dit album vertoont grote overeenkomsten met dat andere avontuur waarin Suske en Wiske een beroemde schilder ontmoeten, De raap van Rubens.
De afbeelding op de rugzijde van het album is gebaseerd op het schilderij Het portret van Giovanni Arnolfi en zijn vrouw.

Een speciale editie van De Verloren van Eyck, met een aangepaste backcover, zal onder andere te koop zijn in diverse Gentse museumshops en de van Eyck pop-upshop die in februari 2020 zijn deuren opent in de Raadskelder.


Rugzijde De verloren Van Eyck
Verschijningsdatum 11 februari 2020
Prijs € 6,99
ISBN 9789002268731
Aantal pagina's 48


Schets voor 'De verloren Van Eyck'- Coverontwerp De verloren Van Eyck Het portret van Giovanni Arnolfi en zijn vrouw