Suske en Wiske op het WWW - Versus

Versus no. 129


Vorige Index
Index
Volgende

Verschenen op 17 maart 2020

Versus, no. 129 Fanclublid Leo van Doesburg interviewde Paul Geerts naar aanleiding van het hommage-album De preutse prinses dat de opvolger van Willy Vandersteen maakte ter gelegenheid van 75 jaar Suske en Wiske. De teknaar vertelt niet alleen over de totstandkoming van dit album maar blikt ook terug op zijn werk bij Studio Vandersteen en zijn activiteiten na zijn pensionering in 2002.
Aansluitend op het interview kunnen de eerste pagina's van het verhaal als preview worden gelezen.
Speciaal voor De Fameuze Fanclubn tekende Paul Geerts ook een cover voor deze Versus, gebaseerd op dit hommage-album.

De preutse prinses zou gepresenteerd worden op de 33e Suske en Wiske Fandag. Het programma van die dag staat ook afgedrukt in deze Versus. Door de coronacrisis konden de Fandag en de presentatie van het album echter niet doorgaan.

Gebeurtenissen uit jaar waarin een begin werd gemaakt met de avonturen van Suske en Wiske, 1945, worden belicht door hoofdredacteur Peer van den Heuvel.
Niels van der Made wijdt een artikel aan een speciaal project van Alessandro Tardioli. De kunstenaar bouwt een levensgroot model van de Gyronef voor de wereldtentoonstelling Expo 2020 in Dubai.

Peter Van Gucht benadrukt in zijn column het belang van scenaristen bij de totstandkoming van stripverhalen.
Luc Morjaeu gunt de lezer zoals gebruikelijk een blik op zijn tekentafel waarop dit keer onder meer schetsen voor Team Krimson te zien zijn. Ook van dit verhaal is een preview opgenomen.

Een overzicht van de belangrijkste rubrieken en artikelen:De comeback van de kroonprins