Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De kwakkelende kwakzalver

Hommage reeks, no. 3


Vorige Index Hommage-reeks
Index
Volgende

De kwakkelende kwakzalver Kort na het verschijnen van het tweede deel in de reeks Suske en Wiske hommages, Boemerang maakte Jean-Marc Krings via zijn Facebook-pagina bekend dat hij de volgende aflevering in de reeks zal tekenen, op een scenario van Zidrou.
De inkleuring van het album wordt verzorgd door Véra Daviet.

Deze derde aflevering van de hommage-reeks heeft een voorgeschiedenis. In 2014 maakte Standaard Uitgeverij in een gezamenlijke verklaring met Les Editions Paquet bekend dat er meerdere nieuwe reeksen met Franstalige uitgaven zouden worden gelanceerd. Eén van die series betrof een hommage-reeks waarvan het eerste deel gemaakt zou worden door Krings en Zidrou.
De grootse plannen welke die dag het licht zagen werden voor het grootste deel niet gerealiseerd. Dit gold ook voor de serie hommages, waardoor de bijdrage van Krings en Zidrou aan het Suske en Wiske-universum beperkt leek te worden tot enkele proefpagina's die in 2014 openbaar werden gemaakt.
De heren krijgen nu bij Standaard Uitgeverij alsnog een kans om hun visie op Suske en Wiske te tonen.

Overigens werd in de plannen van Paquet ook Yann le Pennetier genoemd. Deze auteur kreeg al eerder een herkansing. Hij schreef het scenario voor het eerste hommage-album, Cromimi.

Suske, Wiske, Lambik, Jerom en Sidonia zijn wereldberoemd in Vlaanderen en Nederland. In Frankrijk zijn deze populaire personages, grote voortrekkers van de Belgische strip, minder bekend. Of toch niet? Wat zou er gebeuren als ze voet zetten op Franse bodem? En wat zou Asterix, om maar iemand te noemen, ervan vinden? Voor dit derde hommagealbum aan Suske en Wiske plaatsen tekenaar Jean-Marc Krings en scenarist Zidrou de humor weer helemaal centraal in de door Willy Vandersteen geschapen wereld van Suske en Wiske. Met als resultaat een hilarisch eerbetoon aan de man die door Hergé ‘de Bruegel van het beeldverhaal’ werd genoemd.Suske en Wiske door Jean-Marc Krings
Scenario Zidrou
Tekenaar Jean-Marc Krings
Inkleuring Véra Daviet
Verschijningsdatum 6 november 2019
Prijs € 7,99
ISBN 9789002267239
Aantal pagina's 48


Suske en Wiske door Jean-Marc Krings Le Reboutant Rebouteux