Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske
Français

De preutse prinses

Hommage reeks, no. 4


Vorige Index Hommage-reeks
Index
Volgende

De preutse prinses Ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van Suske en Wiske keert Paul Geerts eenmalig terug met een nieuw album. De peetvader van het jubilerende stripduo schreef en tekende De preutse prinses.
De inkting van het album werd verzorgd door Eric De Rop die jarenlang met Geerts samenwerkte bij Studio Vandersteen.

Het verhaal verschijnt niet in de reguliere reeks maar vormt het vierde deel in de hommage-reeks.
Deze vierde aflevering in de hommage reeks zou oorspronkelijk eind maart 2020 verschijnen, 75 jaar na de start van De avonturen van Rikki en Wiske in de krant.
Het coronavirus gooide echter roet in het eten, waardoor de publicatiedatum is verschoven naar 20 mei.

De Fameuze Fanclub toonde op 9 oktober 2019 het eerste beeldmateriaal uit dit verhaal.
De covertekening was voor het eerst te zien in de voorjaarsfolder 2020 van de Standaard Uitgeverij. Eric De Rop plaatste de voorlopig ingekleurde versie hiervan op Facebook. Op deze pagina is de tekening met de definitieve inkleuring te zien.
Via dat medium liet hij ook weten dat het album, op verzoek van Paul Geerts, wordt uitgegeven met de klassieke rode opmaak van het omslag.

De synopsis voor het verhaal is:
Lambik heeft een Thais masker gekocht op een rommelmarkt. Op een nacht begint het te brabbelen. Dankzij Barabas' klankentapper wordt het gebrabbel verstaanbaar. Het masker blijkt 152 jaar oud te zijn en afkomstig uit het Himmapan bos. Het vraagt om hulp, want de koning is oud en heeft een opvolger nodig. De jongste zoon en zijn verloofde zijn aangeduid als troonopvolgers, maar ze zijn momenteel vermist. De oudste zoon is minder geliefd. Hij is stikjaloers op zijn broer en doet er alles aan om te verhinderen dat hij de troon zal bestijgen. Hoog tijd om nog eens te reizen met de teletijdmachine om de prins en zijn verloofde te gaan zoeken.

Vanaf zaterdag 25 januari 2020 vonden lezers van De Telegraaf dit verhaal in afleveringen in hun krant. Ter gelegenheid van deze exclusieve voorpublicatie werd ook een artikel over de eenmalige terugkeer van Paul Geerts als Suske en Wiske-auteur geplaatst.De preutse prinses
Tekeningen en Scenario Paul Geerts
Inkting Eric De Rop
Inkleuring Sabine De Meyer
Verschijningsdatum 20 mei 2020
Prijs € 7,99
ISBN 9789002270123
Aantal pagina's 48Van De preutse prinses verschijnen net als bij het eerste hommage album, Cromimi, naast de reguliere uitgave ook drie luxe varianten in beperkte oplage.
Een luxe hardcover editie. Prijs: € 60,-
Een superluxe editie met een velours omslag, inclusief twee gesigneerde ex libris. Prijs: € 99,-
Een uitgave op groot formaat, uitgevoerd in zwart/wit, inclusief twee gesigneerde ex libris. Prijs: € 150,-