Suske en Wiske op het WWW - Versus

Versus no. 78


Vorige Index
Index
Volgende

Verschenen op 20 juni 2007

Versus, no. 78 Een terugblik op de 20e fanclubdag in het Ouwehands Dierenpark te Rhenen vormt de opening van de tweede Versus van 2007. Met tekst en foto's wordt een beeld geschetst van de geslaagde jubileumviering in de dierentuin.

Nadat in Versus 73 al eens een overzicht werd gegeven van redenen waarom Sidonia niet meegaat op avontuur is het dit keer de beurt aan Jerom. Ook hij wordt op uiteenlopende manieren door de auteurs uit het verhaal gehouden. Inge van den Hul zette alles op een rijtje.

Klaas Rigterink besteed voor de derde keer aandacht aan de liedjes die Suske en Wiske en hun vrienden zingen. Dit keer gaat hij in op de liederen die Marc Verhaegen heeft verwerkt in De verdwenen verteller. De originele teksten worden naast de versies uit de strip gezet wat een goed beeld geeft van de wijze waarop de stripmaker de liedjes heeft bewerkt om ze in het verhaal te kunnen gebruiken.
(N.B.: Wie nog meer over de muzikale inspiratiebronnen van Marc wil weten kan op daar op deze site veel over lezen in De muzikale Marc.)

Naar aanleiding van het recente verhaal De kaperkoters schreef Sebastiaan van Zoelen een artikel over piraten en hun rol in de avonturen van Suske en Wiske. In dit nummer valt het eerste deel van dat artikel te lezen.

Via advertenties en korte nieuwsberichten wordt aandacht besteed aan veel uitgaven die in de loop van het jaar nog zullen verschijnen en evenementen die op stapel staan.

Een overzicht van de belangrijkste artikelen:Gag van De vrolijke bengels op de achterzijde van Versus'