Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De verdwenen verteller


Vorige Index
Index
Volgende

Op 9 december 2002 verscheen het speciale album De verdwenen verteller.

De verdwenen verteller De Standaard Uitgeverij maakte op 6 juni 2002 via een persbericht bekend dat er een speciaal Suske en Wiske-album zal verschijnen met Paul Geerts in de hoofdrol. De tekenaar kreeg het nieuws zelf te horen tijdens een feest dat de uitgeverij ter ere van hem op die dag had georganiseerd.

In 1987 maakte Geerts het album De parel in de lotusbloem ter ere van zijn vriend en leermeester Willy Vandersteen. Ter gelegenheid van 50 jaar Suske en Wiske tekende en schreef hij bovendien het extra-lange verhaal De 7 schaken waarin Suske en Wiske en hun vrienden Vandersteen in zijn jonge jaren ontmoeten.
Nu Paul Geerts zelf met pensioen is gegaan wordt hij op zijn beurt geëeerd met een bijzonder album. Marc Verhaegen heeft een verhaal bedacht dat begint in 1972 op het moment dat Geerts het tekenpotlood overnam van Willy Vandersteen. Suske en Wiske stappen in dit verhaal mee in zijn auto en dat leidt hen naar een avontuur dat Paul nog altijd moeilijk kan navertellen zonder dat de rillingen over zijn rug lopen.

In het verhaal komen, net als het geval was in het album Amoris van Amoras, vele oude bekenden voor. Zo spelen onder meer De Zwarte Madam met haar trawanten Lange Wapper en Kludde, de Raaf uit de Tuf-Tuf-Club, Krimson en Snoeffel en Gaffel een rol. De tegenstanders van Suske en Wiske zien in de overdracht van de strip aan Paul Geerts een mogelijkheid om de macht te grijpen. Om dit te bewerkstelligen wordt de nieuwe tekenaar ontvoerd.

Willy Vandersteen en Paul Geerts

De publicatie van het verhaal in de kranten van de VUM-groep begon op 3 juli , als opvolger van In de ban van de Milt, en liep tot 19 oktober 2002.
Een deel van de opbrengst van het album zal worden geschonken aan de vereniging Lucia. Paul Geerts is peter van deze organisatie die zich inzet voor kinderen uit jonge, kansarme gezinnen.Aankondiging van De verdwenen verteller