Suske en Wiske op het WWW - Versus

Versus no. 79


Vorige Index
Index
Volgende

Verschenen op 14 september 2007

Versus, no. 79 Ie gewijzigde layout van de Suske en Wiske-albums komt in deze eerste Versus die verschijnt na de verandering aan bod in het voorwoord en in de column van Peter Van Gucht. Daarnaast wordt ook nog een beknopt overzicht gegeven van verschillende covers die door de jaren heen voor allerlei uitgaven zijn gebruikt.

Sebastiaan van Zoelen tekent in dit nummer, naast zijn werk als hoofdredacteur, ook voor diverse artikelen. Hij maakte het eerder al genoemde overzicht van de cover en publiceert het tweede deel van de serie over piraten in Suske en Wiske-verhalen. Tenslotte schreef hij ook nog een artikel over een lesboek van een taalmethode waarin gebruik wordt gemaakt van fragmenten uit het verhaal De Efteling-elfjes.

Klaas Rigterink geeft een aanvulling op het overzicht van "levende torens" dat in Versus no. 77 werd gepubliceerd.
In de reeks oude artikelen over Willy Vandersteen is dit keer een interview van de stripmaker uit een tv-gids uit 1983 opgenomen.

Op de achterzijde van het blad is een Franstalige gag te vinden die oorspronkelijk verscheen op de cover van Tintin, no. 22 (2 juni 1949).
De Nederlandse versie van deze gag werd trouwens in 1994 al eens gebruikt op de achterkaft van Versus no. 26.

Een overzicht van de belangrijkste artikelen:Gag op achterzijde Versus 79 Gag op achterzijde Versus 26