Suske en Wiske op het WWW - Versus

Versus no. 97


Vorige Index
Index
Volgende

Verschenen op 29 februari 2012

Versus, no. 97 Een speciaal voor 25e Fanclubdag ontworpen afbeelding siert de cover van de eerste Versus uit het jubileumjaar. De illustratie van Luc Morjaeu toont Suske en Wiske en hun vrienden in de locomotief De Arend bij het Maliebaanstation te Utrecht. Die locatie vormt de huisvesting van het Spoorwegmuseum, waar op zaterdag 17 maart 2012 de Fanclubdag wordt gehouden.
De inhoud van het blad staat grotendeels in het teken van het 25-jarig bestaan van de Fameuze Fanclub en de plaats waar de Fanclubdag zal afspelen.
Het openingsartikel geeft een overizcht van alle activiteiten die tijdens de dag zullen plaatsvinden. vervolgens is het de beurt aan Klaas Rigterink, die een overzicht geeft van alle belevenissen met treinen in de lange geschiedenis van Suske en Wiske.
Het erelid van de Fameuze Fanclub komt ook nog aan het woord in het eerste deel van een reeks jubileuminterviews met leden van het eerste uur.

Peter Van Gucht schrijft in zijn column over zijn ervaringen met de schilderkunst. De afbeelding van het schilderij dat in de column te zien is kan, op groot formaat en in kleur, net als veel andere werken van zin hand worden bekeken op zijn website.
De bijdrage van Luc Morjaeu bepert zich dit keer tot een kort vermelding van een tentoonstelling waarin schilderijen van de tekenaar van Suske en Wiske te zien zijn.

Een overzicht van de belangrijkste artikelen:Gag van De vrolijke bengels op achterzijde Versus 97