Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

25e Fanclubdag van de Fameuze Fanclub


Op zaterdag 17 maart 2012 organiseert de Fameuze Fanclub haar 25e fanclubdag.

Suske en Wiske bij het Spoorwegmuseum In 2012 bestaat de Fameuze Fanclub 25 jaar. Het jubileum wordt gevierd met een fanclubdag op een bijzondere lokatie. Als decor voor het jaarlijkse evenement is gekozen voor het Spoorwegmuseum in Utrecht.
Temidden van de sfeervolle ambiance van rails, perrons, de Oriënt Express en robuuste krachtpatsers uit vervlogen tijden wordt een Suske en Wiske-spektakel neergezet dat zijn weerga niet kent!

De fanclubdag wordt een belevenis voor jong en oud. De bezoekers kunnen kennismaken met de uitgebreide collectie van het museum, waarin de geschiedenis van de spoorwegen in Nederland in al zijn aspecten wordt belicht. Het museum neemt je mee op reis naar de eerste trein De Arend, via de grootste en meest luxe treinreizen naar de stalen monsters en het fraaie archief van treinen in de werkplaats van het museum.
Temidden van al dit prachtige materieel ontdek je de grootste Suske en Wiske-beurs, met vele handelaren en als het stralende middelpunt: de kraam van de fanclub. De bekendste verzamelaars, handelaren, winkels en licentiehouders nemen de mooiste producten mee tussen de sporen en de perrons. Uiteraard haal je een handtekening op bij je favoriete tekenaars, voordat je kunt genieten van één van de workshops, zoals striptekenen en Schanullekes schilderen of de andere kinderactiviteiten. Daarna kun je de veilingen meemaken, samen met professor Barabas de speurtocht oplossen of één van de vele strips lezen in de speciale leescoupé.

Uiteraard wordt ook tijdens deze editie van de fanclubdag weer een aantal nieuwe produkten uitgebracht.
Als eerste verschijnt er een speciale softcover-editie van De gouden locomotief, in samenwerking met het Spoorwegmuseum. Het album krijgt, naast het verhaal, extra pagina’s over de fanclub en het museum en een speciaal getekende voorplaat. Tevens verschijnt er ook een luxe editie van het verhaal in gekartonneerde linnen uitvoering, met een beperkte oplage van slechts 400 exemplaren.
Softcover-uitgave 'De gouden locomotief' Daarnaast wordt van de gouden locomotief ook een beeldje gemaakt door Parastone. Dit beeldje is vanaf 17 maart 2011 exclusief als eerste verkrijgbaar bij de fanclubkraam.

Leden van de fanclub kunnen in het museum het ledenbeeldje voor 2012 afhalen. De tweede helft van het fanclublogo maakt het logo van de Fameuze Fanclub compleet.

Alle activiteiten op een rij:Luxe uitgave 'De gouden locomotief'

Plaats: Het Spoorwegmuseum
Maliebaanstation
3581 XW Utrecht
Datum: 17 maart 2012
Tijd: 10.00 tot 17.00 uur
Entreeprijs: Leden: € 11,60 (op vertoon van ledenpas) ; Niet leden: € 14,50
Website: De Fameuze FanclubFanclubdag 2012 Ledenbeeldje 2011 Ledenbeeldje 2012 Logo Fameuze Fanclub