Amoras

Deel 2: Jérusalem


Vorige Overzicht
Overzicht
Volgende

1e druk: 6 november 2013

Amoras, no. 2 Net als bij deel 1 het geval was werd de promotiecampagne voor de tweede aflevering van Amoras gestart via de sociale media. De eerste afbeelding van het nieuwe verhaal verscheen op maandag 15 juli 2013 op het Facebook-account dat voor de reeks wordt gebruikt.
Het plaatje, waarop een vliegende helicopter te zien is werd ingesteld als "omslagfoto" voor het account.

De synopsis van het verhaal luidt:
Aan het einde van deel 1 heeft Suske afscheid moeten nemen van Wiske. Hoewel hij verscheurd wordt door woede en verdriet, moet Suske verder: Krimson komt nu ook achter hem aan.
Zal hij zijn gevoelens opzij kunnen zetten en Jérusalem vertrouwen? Zij is de reden dat Wiske dood is, maar ze is ook zijn enige hoop op ontsnapping, want zij kent Amoras als geen ander…

Op 25 september werd de cover van het album ook via de sociale media bekend gemaakt.
Twee pagina's uit het album waren vanaf 15 oktober 2013 te zien op de site van de radiozender MNM (Music and More).
Op donderdagochtend 17 oktober werd aandacht aan Amoras besteed in de Grote Peter Van de Veire Ochtendshow op dezelfde zender.

De eerste trailer voor dit deel uit de Amoras-reeks, die op 22 oktober werd gepubliceerd, bevat voornamelijk plaatjes uit de pagina's die bij MNM te zien waren.
Dit eerste filmpje werd in de aanloop naar de publicatiedatum gevolgd door een tweede korte promoclip en een derde "extended" trailer.

In de promotiecampagne rond deel 1 werd ingespeeld op de dood van Wiske door middel van een persuitnodiging in de vorm van een rouwbrief. Deze trend werd voortgezet in de campagne voor de tweede aflevering uit de reeks. Op het Museumplein te Amsterdam werd op dinsdag 5 november een graf voor Wiske geplaatst.

De makers van de strip maken na het verschijnen van het album een signeertour door België en Nederland. Op 10 verschillende locaties zullen zij de Amoras-uitgaven van hun handtekening voorzien.


Bestel dit album bij Stripfan.nl


Eerste afbeelding van Amoras deel 2'
Pagina uit Amoras deel 2' Pagina uit Amoras deel 2' Het graf voor Wiske