Amoras, deel 5

Lezers-recensies

deel 5: Wiske


Vorige Index
Index
Volgende

Wat vinden de lezers van dit verhaal?

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over Amoras, deel 5 verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 8,80

Reactie no. 5
NaamRemco
Leeftijd48
Cijfer8
RecensieIn dit deel is er veel actie en veel zaken krijgen meer vorm: de rol van Achiel de andere kant van Jerusalem. Theofiel is lollig maar overbodig, mijns inziens. Het mysteire met de truck blijft ook vragen oproepen. De afgehakte hand van Lambik maakt een en ander wel extra gruwelijk. Tram 7 van Wattman snap ik niet helemaal. De afgang van Jerom is wel erg inspirerend. Jerusalem in het ziekenhuisbed ook en ten slotte de ontmoeting tussen Jerusalem en Achiel.
Datumwoensdag 03 juni 2020 10:18

Reactie no. 4
NaamAlbert
Leeftijd35
Cijfer9
RecensieEindelijk begint de actie nu echt, en wat een verrassende twist in het verhaal waar ik uiteraard nu niks over zeg voor degene die het nog moeten lezen. Er komt een vraag erbij waardoor ik uitkijk naar deel 6 "Barabas". Wie is hij!? Mooie tekeningen weer, leuke verwijzing naar album 71 Van de Suske en Wiske reeks. Verder hoop ik wel dat Sidonia een wat grotere rol gaat krijgen. Op naar het volgende deel!
Datumwoensdag 27 mei 2015 19:12

Reactie no. 3
NaamHenmii
Leeftijd30
Cijfer7
RecensieOef, dit was wel erg heftig. Op zich wel spectaculair, maar ze zijn wel een beetje overboord gegaan met het taalgebruik en het geweld. Er vloeit behoorlijk wat bloed. Ook is er zelfs een soort seks-scene. En een smerige scene die me deed denken aan The Walking dead ( de tv-serie). Wel een geinige (maar ook inkt-zwarte) cameo van een bekend Suske en Wiske personage (had ik niet meer op gerekend zo laat in de serie). Weinig humor dit keer, en Jerom's rol is miniem. Wel wordt er al een lijntje uitgeworpen voor een mogelijk vervolg (heeft met Achiel te maken, meer zeg ik niet). Als je al dacht dat de serie volwassen was, wacht maar tot je dit deel leest! Wel weer mooi getekend trouwens.
Datumdinsdag 26 mei 2015 07:27

Reactie no. 2
NaamAMORAS/J.ROM Liefhebber
Leeftijd27
Cijfer10
RecensieEen sterk album. Mooi getekend en goed geschreven. Een spannend verhaal met verrassende wendingen. Er wordt duidelijk naar het einde toegewerkt. Op naar deel 6 Barabas. Jammer dat het alweer bijna voorbij is.
Datumdonderdag 21 mei 2015 16:44

Reactie no. 1
NaamJimmy Jaspers
Leeftijd29
Cijfer10
RecensieNadat Lambik Wiske en Jéruzalem heeft achtergelaten in de woestenij van Amoras, belandt hij terug in het gebied van de 'Fatties'. Wiske en Jéruzalem willen wraak nemen op Krimson voor de doodgewaande Suske. Ondertussen probeert Suske te ontsnappen uit de vulkaan waar ook Achiel, de rechterhand van Krimson zich bevindt. Sidonia en Barabas zoeken een manier om de teletijdmachine aan de praat te krijgen om zo bij hun vrienden te komen. Ook zien we voor het eerst de verkoper Theofiel Boemerang in het verhaal verschijnen als hij Jerom tegen het lijf loopt in het gebied van de 'Skinny's'.

Dit vijfde deel van de nu legendarische 'Amoras'-reeks is wederom een schot in de roos! 'Wiske' zit boordevol spanning, ruwe actie, grapjes, veel geweld én zowel de liefhebber van bloed en bloot zal niets te kort komen. Het scenario van Marc Legendre is tot in de puntjes uitgewerkt én tekenaar Charel Cambre zorgt net als voorheen voor de oogverblindende plaatjes! Laten we als trouwe fan & lezer hopen dat het duo ons in de toekomst na het volgende deel(eigenlijk was de planning om 6 albums op de markt te brengen!) nog meer 'Amoras'-verhalen('Jerom', 'Sidonia', Theofiel', 'Achiel' én 'Schanulleke' bijvoorbeeld!), dan kunnen we meer genieten van dit heerlijk lees-entertainment, hell yeah!

Net als de vorige 4 delen eindigt 'Wiske' wederom met een cliffhanger én doet ons nu al watertanden naar het ongetwijfeld even subliem 6de luik 'Barabas'.

Eindbeoordeling: 5 sterren

Datumdonderdag 21 mei 2015 12:21