Nieuwe Suske en Wiske musical


In juni 2002 gaat er een Suske en Wiske musical in premiere.

Suske en Wiske in de eerste musical Terwijl de productie van de eerste Suske en Wiske speelfilm, De duistere diamant, nog in volle gang is werd eind september bekend dat er ook plannen bestaan voor een nieuwe musical rond deze striphelden.

In 1994 ging de eerste Suske en Wiske musical, ook getiteld De stralende sterren, in Antwerpen in premiere. De voorstellingen in Vlaanderen waren een groot succes en daarna was de productie ook in de Nederlandse theaters te zien.
De acteurs die aan de musical meewerkten leenden hun stemmen in de jaren die volgden ook nog aan een voorstelling, De verdwenen sterren, in het Artis Planetarium. Bovendien waren de striphelden in levende lijve te zien in een dagelijkse show in het Meli-park en in een andere, kleinere, musical getiteld Suske en Wiske op visite.

Naast het maken van een CD vol nieuwe liedjes en diverse optredens tijdens speciale gelegenheden, zoals op de fanclubdag van de Fameuze Fanclub in 2000, waren Suske en Wiske daarna niet meer op de planken te bewonderen. Daar komt binnenkort echter verandering in. De Standaard Uitgeverij liet in september 2001 weten dat er een volgende Suske en Wiske musical zal komen.

De musical zal zijn premiere beleven op 23 juni 2002 in Gent. Later in het jaar komt de voorstelling ook naar Nederland.
Het verhaal is dit keer niet speciaal voor het theater geschreven maar men heeft gebruik gemaakt van een bestaand avontuur. Welk verhaal tot musical is bewerkt is nog niet bekend gemaakt.


Index
Index

Volgend bericht