Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Striproute 2013


Bericht: 15 februari 2012
Update: 16 januari 2013

Flyer Striproute Ter gelegenheid van de 100e geboortedag van Willy Vandersteen, op 15 februari 2013, wordt in de Voor- en Noorderkempen een fietsroute gerealiseerd. Deze meerdaagse route staat geheel in het teken van stripfiguren die een band hebben met de regio. Op 14 februari 2012 werd de Striproute officieel voorgesteld in het kasteel Halle in de gemeente Zoersel.

De presentatie vormde een eerste kennismaking met de Striproute waarmee zeven gemeenten het initiatief hebben genomen om de regio te promoten door middel van strips en stripfiguren. Daar het kruin van de Vlaamse stripauteurs in deze kontrijen gehuisvest is, was het volgens de organisatoren logisch dat de route hier zou doorgaan.

Het initiatief voor de Striproute werd genomen door Jan Francken, de man die al jarenlang alle activiteiten rond Suske en Wiske in Kalmthout organiseert.
De route voert door de gemeenten Kalmthout, Wuustwezel, Brasschaat, Brecht, Kapellen, Essen, Zoersel en Schoten waarbij in elke plaats een bekende stripfiguur onder de aandacht wordt gebracht.
Alle gemeenten kregen tijdens de presentatie een verwelkomingsbord met een afbeelding van hun "eigen" stripfiguur. De striphelden werden ook geportretteerd op een set van 9 postkaarten die in een beperkte oplage zal worden verspreid in een speciale envelop, met een afbeelding van Willy Vandersteen.
Op de achterzijde van de kaarten staan info over de gemeente en betreffende stripfiguur en het daar bijhorende wapenschild.

De stripfiguren die per gemeente op de welkomstborden en kaarten werden afgebeeld zijn:

Tijdens de veiling op de Stripdag te Kalmthout zal een gesigneerde persmap en postkaartenset op de veilinglijst staan.
De set kost € 15 en zal ook verkrijgbaar zijn tijdens de Fameuze Fanclubdag in Utrecht. Belangstellenden kunnen de set reserveren via stripkalmthout@vvvkalmthout.be.

Tijdens de Vakantiesalon te Antwerpen, op 26 januari 2013, promootten Suske en Wiske de Striproute door het uitdelen van flyers.


Presentatie Striproute Presentatie Striproute Presentatie Striproute
Postkaartenset Striproute Enveloppe Postkaartenset Suske en Wiske op het Vakantiesalon

Bekijk een filmpje over de presentatie van de Striproute op de site van ATV.