Suske en Wiske op het WWW - Versus

Versus no. 105


Vorige Index
Index
Volgende

Verschenen op 13 maart 2014

Versus, no. 105 Het jaar 2014 begint met een aantal nieuwe elementen voor Versus.
De cover van het fanclubblad toont direct de eerste van deze wijzigingen. De ondertitel "Informatiemagazine voor lezers en verzamelaars van Suske en Wiske", die vanaf nummer 23 (mei 1993), gebruikt werd is vervangen door de tekst "De wereld van Suske en Wiske".
De belangrijkste primeur is echter aan het eind van het nummer te vinden. Daar wordt een preview gegeven van De zwarte tulp. Voor het eerst sinds de Fanclub bestaat worden de eerste drie pagina's van een nieuw verhaal afgedrukt in het clubblad.

Peter Van Gucht en Luc Morjaeu besteden in hun column aandacht aan activiteiten die zij verrichten naast het werk aan Suske en Wiske.
Van Gucht is sinds 2013 lid van de groep Zoek & De Reizigers, waarvoor hij teksten schrijft en als zanger optreedt. De band zal ook een optreden verzorgen tijdens de Fanclubdag, op 6 april 2014 in Nieuwegein.
Luc Morjau begon een online galerij waar werk van hemzelf en een steeds groter groeiende groep andere (strip)tekenaars gekocht kan worden: Shopacomic.

Klaas Rigterink vervolgt zijn serie artikelen over snoepen in de Suske en Wiske-verhalen en ook de overige gebruikelijke rubrieken zijn weer present.
In een kort artikel wordt nog een interessant voorbeeld getoond van de manier waarop "beeldtaal" werd aangepast in vertalingen van De Zwarte Zwaan.De tekst die Lambik en Jerom met hun lichamen uitbeelden werd voor elk taalgebied gewijzigd.

Een overzicht van de belangrijkste rubrieken en artikelen:Preview van 'De zwarte tulp'