Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De zwarte tulp


Vorige Index
Index
Volgende

Rode reeks no. 326 (1e druk: 17 juni 2014)

De zwarte tulp Krimson wil wraak nemen op onze vrienden. Barabas is hem echter te slim af en laat hem een pil slikken met een extract uit de meeldraden van een witte tulp. Die pil tast zijn DNA zodanig aan dat alle slechtheid uit Krimson verdwijnt. Helaas ontwikkelt hij hierdoor zo’n groot schuldgevoel dat hij er onderdoor dreigt te gaan en zelfs op sterven ligt.
Onze vrienden moeten nu op zoek naar meeldraden van een zwarte tulp om hem weer te genezen. Maar de enige die er ooit in slaagde zo’n bloem te kweken was een zekere Cornelis van Baerle in 1672, het rampjaar uit de Hollandse geschiedenis. Onze vrienden trekken meteen naar het verleden en komen terecht in een wespennest van verraad en bedrog. Van Baerle werd op basis van valse beschuldigingen in de gevangenis gegooid en zijn bijzonder waardevolle tulpenbollen blijken spoorloos verdwenen…

Op 29 april 2014 werd het album gepromoot op Keukenhof. Bij de deze gelegenheid werd ook de definitieve cover getoond. De "musketiers"-kleding die Suske, Wiske en Lambik op de oorspronkelijk aangekondigde cover droegen is in de uiteindelijke versie vervangen door Oud-Hollandse klederdracht.
Bovendien werd het kapsel van Wiske gewijzigd. In de nieuwe versie heeft zij krullen in plaats van het klassieke "eierkopje".


Aankondiging De zwarte tulp - Oorspronkelijke coverOp zoek naar dit album? Kijk eens bij de Suske en Wiske webwinkel Stripfan.nl Bestel dit album bij Stripfan.nl .