Suske en Wiske op het WWW - Versus

Versus no. 108


Vorige Index
Index
Volgende

Verschenen op 23 december 2014

Versus, no. 108 In 2014 was het 100 jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog uitbrak. Deze zwarte bladzijde uit de geschiedenis vormde de aanleiding voor het verhaal Het schrikkelspook, dat in februari verscheen.
In verband met de herdenking van de "Grote Oorlog" en de publicatie van het album onderzocht Klaas Rigterink hoe de strijd in het begin van de 20e eeuw een rol speelt in de verhalen van Suske en Wiske.

Eén van de twee nieuwe bestuursleden van de fanclub, Niels van der Made, dook in de archieven om informatie te vergaren over een nooit gerealiseerd pretpark rond Suske en Wiske dat Willy Vandersteen eind jaren '50 samen met Bert Peleman wilde bouwen. Het artikel wordt aangevuld met een krantenartikel, uit 1989, over deze plannen.

De vaste rubrieken in het blad ondergingen een aantal wijzigingen.
Peter Van Gucht schrijft de column voortaan alleen. De bijdrage van Luc Morjaeu betreft voortaan een blik op zijn tekentafel waar hij dit keer een aantal ontwerpen voor de cover van Sterrenrood laat zien. Tevens wordt voor het eerst de covertekening voor Suskewiet getoond.
Van het laatstgenoemde verhaal zijn de eerste twee pagina's te zien in de rubriek "Preview".

Tenslotte wordt in deze Versus ook nog aandacht besteed aan de nieuwe reeks J.ROM : Force of Gold.

Een overzicht van de belangrijkste rubrieken en artikelen:Disneyland aan de Schelde'