Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Suskewiet


Vorige Index
Index
Volgende

Rode reeks no. 329 (1e druk: 17 maart 2015)

Suskewiet Op 1 oktober 2014 meldde Luc Morjaeu via zijn Facebook-pagina "Vanmorgen aan album 329 begonnen. De eerste strook is altijd de moeilijkste."
Bij dit bericht plaatse hij ook de onderstaande schets van de genoemde strook.

Enkele dagen eerder vertelde Morjaeu via hetzelfde medium al over dit verhaal: "... we vertrekken binnenkort naar Zuid-Amerika voor album 329."

De synopsis van het verhaal werd in november bekend gemaakt en luidt:
Suske kweekt in opdracht van Barabas een eeuwenoud plantenzaadje op tot een prachtige bloem. Wiske is jaloers op de aandacht die Suske aan de bloem schenkt en wanneer zij op een dag alleen met de bloem achterblijft, blijkt deze plots te kunnen spreken. Ze belooft Wiske de onvoorwaardelijke liefde van Suske als ze hem van de vruchten kan doen eten die de plant draagt. Maar wanneer ze Suske een hap laat nemen, wordt hij het slachtoffer van wat een vreselijke leugen blijkt te zijn!

De titel van het verhaal, Suskewiet, werd bij de eerste aankondigingen van het album veranderd in Het kletsende kruid. In een interview met de Gazet van Antwerpen van 9 december 2014 zegt Luc Morjaeu hierover:
"Voor ons is dat een volkomen normale titel en wij Vlamingen snappen dat het over een vink gaat. Maar in Nederland associeert men wiet met drugs. De uitgeverij vond die titel aanvankelijk niet kunnen. Als alternatief werd Het kletsende kruid geopperd, maar we hebben zopas onze zin gekregen. Suskewiet is en blijft het!"

In tegenstelling tot gebruikelijk werd voor dit verhaal geen cover getoond in de aankondigingsfolder van de Standaard uitgeverij. Deze werd nu voor het eerst gepubliceerd door Christian Verhaeghe op Facebook


Schets voor het begin van 'Suskewiet' AankondigingOp zoek naar dit album? Kijk eens bij de Suske en Wiske webwinkel Stripfan.nl Bestel dit album bij Stripfan.nl .