Suske en Wiske op het WWW - Versus

Versus no. 112


Vorige Index
Index
Volgende

Verschenen op 22 december 2015

Versus, no. 112 Vanaf de cover van het laatste nummer uit 2015 grijnst Krimson de lezers van het Fanclubblad toe.
De beeltenis van de meesterschurk is een voorproefje op het interview dat Niels van der Made had met Charel Cambré, de tekenaar van de Amoras-reeks. In het vraaggesprek geeft Cambré aan dat, hoewel Amoras is afgesloten, er wel plannen zijn voor andere van Suske en Wiske afgeleide verhalen.
Aan het eind van het artikel worden nog enkele schetsen getoond die hij maakte als voorstudie voor de andere spin off die de laatste jaren het licht zag: J.ROM.

Peter Van Gucht vertelt in zijn column over de activiteiten die hij uitvoert naast het schrijven scenario's voor Suske en Wiske. Vooral zijn band, Zoek & De Reizigers komt hierbij aan bod. Daarnaast schrijft hij over een liedjesprogramma waarin hij, samen met Bruno De Roover. laat zien hoe een strip tot stand komt. Die voorstelling wordt ook genoemd in een kort bericht van het Antigoon Nieuwsblad.

Luc Morjaeu laat schetsen zien voor het verhaal dat wordt gemaakt ter gelegenheid van 500 jaar Jeroen Bosch: De bibberende Bosch en een ontwerp voor een nieuwe puzzel van Suske en Wiske.

In het laatste artikel, naast de vaste rubrieken, wordt aandacht besteed aan een kort gastoptreden van motorhandelaar Walter Janssens in De woelige Wadden.

Versus 112 wordt afgesloten met een variant op De levende toren die Eric De Rop maakte als hommage aan Willy Vandersteen.

Een overzicht van de belangrijkste rubrieken en artikelen:Interview Charel Cambré De 'Levende toren' door Eric De Rop