Suske en Wiske op het WWW - Versus

Versus no. 111


Vorige Index
Index
Volgende

Verschenen op 2 oktober 2015

Versus, no. 111 Peter van der Knoop schrijft in het voorwoord dat de Fanclub blij verrast was met het bezoek van de stripfiguren aan de Fanclubdag te Nieuwegein, in het verhaal Sooi en Sientje. Eerder waren Suske en wiske, in De gulden harpoen, ook al present op de Fanclubdag in Boxtel.
Peter Van Gucht vertelt in zijn column meer over de totstandkoming van het album vol knipogen naar het verleden van de strip en haar makers.

Zowel in het Antigoon Nieuwsblad als in de rubriek Op de tekentafel van Luc Morjaeu wordt aandacht besteed aan een nieuwe Suske en Wiske-stripmuur die op 16 oktober 2015 in Antwerpen zal worden onthuld.
Met de première van de vernieuwde musical De Circusbaron in aantocht toont de Fanclub een foto uit 1995 met de cast van de allereerste Suske en Wiske Musical. De nieuwe musical wordt verder onder de aandacht gebracht door een brochure van de voorstelling die samen met de Versus bij de leden werd bezorgd.

De omvangrijke rij bijdragen van Klaas Rigterink aan Versus wordt in dit nummer uitgebreid met een verrassend artikel over De krakende Carcas. De schrijver reisde terug in de tijd om de feiten uit het verhaal te kunnen scheiden van de fictie die Marc Verhaegen heeft ingebracht.

Niels van der Made neemt de verschillende verschijningsvormen van het Jerom-verhaal De raven van de Tower onder de loep. In de Nederlandse versie van het tijdschrift Felix de kat uit 1972 blijkt Jerom ineens Wassel te worden genoemd.

Alle albums die verschijnen in het kader van de Vlaamse actie voor SOS Kinderdorpen worden getoond in de rubriek Alle aankondigingen.

De inmiddels gebruikelijke preview van een komend album toont de eerste twee pagina's van Het verloren verleden.

Een overzicht van de belangrijkste rubrieken en artikelen:Wat is waar in De Krakende Carcas'