Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Presentatie nieuwe Suske en Wiske


Suske en Wiske

In het bijzijn van de erven Vandersteen en veel vertegenwoordigers van de Vlaamse pers zijn op maandag 5 februari 2007 de acteurs voorgesteld die de komende jaren gestalte zullen gaan geven aan Suske en Wiske en hun vrienden.
Standaard Uitgeverij heeft met Musical Hall Group een contract afgesloten dat de theaterproducent het recht geeft om de stripfiguren de komende 10 jaar tot leven te brengen.
Musical Hall heeft grootse plannen met Suske en Wiske. De geesteskinderen van Willy Vandersteen zullen niet alleen schitteren in de, al eerder aangekondigde, musical De circusbaron maar ook vele andere optredens gaan verzorgen.

Eind 2006 ging Music Hall op zoek naar acteurs die als vervangers (understudies) de rollen van Suske, Wiske en Jerom op zich zouden kunnen nemen in De circusbaron. De kwaliteit van de acteurs die auditie kwamen doen bleek echter zo hoog te zijn dat uit die groep uiteindelijk de hoofdrolspelers voor de rollen van Suske en Wiske werden gekozen.
In de reeks nieuwe producties die de komende jaren in de theaters en op festivals te zien zal zijn wordt Suske gespeeld door Niels Destadsbader en Wiske door Liesbeth De Wolf. Zij zullen op de podia terzijde worden gestaan door de oudgedienden Ronald Van Rillaer als Lambik en Jeroen Maes, die opnieuw in de huid van Tante Sidonia kruipt. De cast wordt vervolledigd door nieuwkomer Ben Van Hoof als Jerom.

De circusbaron wordt een groots opgezette musical die in het najaar van 2008 in première zal gaan en dan gaat touren door Vlaanderen en Nederland.
De nieuwe Suske en Wiske en hun collega's zullen echter al veel eerder optreden. De acteurs zullen een Suske en Wiske-band vormen die allerlei evenementen kan komen opvrolijken. Samen met een striporkest, bestaande uit bijfiguren uit de strip zoals Theofiel Boemerang en Sus Antigoon, brengt de band een swingend repertoire. Bekende liedjes uit eerdere musicals worden aangevuld met hartverwarmende nieuwe songs.
De band zal eind april voor het eerst optreden in Baal.
Fans kunnen ook thuis de muziek van de band gaan beluisteren. Een eerste CD vol swingende en grappige meezing-liedjes verschijnt in de loop van 2007.
De nieuwe liedjes op dit album zijn gecomponeerd door Steven Cornillie en Tom Van Stiphout op teksten van Ronald Van Rillaer.

In de aanloop naar de grote theatershow die De circusbaron moet worden brengt Music Hall in het seizoen 2007/2008 een kleinere productie op de planken. Tijdens de Gentse feesten, die van 14 t/m 23 juli worden gehouden, gaat de Suske en Wiske Theatershow in première.
Deze toneelvoorstelling, waarin ook wordt gezongen, zal tijdens de feesten 10 keer te zien zijn theater Capitole Gent, en gaat daarna op tournee langs culturele centra in Vlaanderen.
Het verhaal van deze voorstelling draait rond de verdwijning van Schanulleke. Wiske ontdekt op een morgen dat haar lappenpop is verdwenen. Hierop zet de hele familie een ware zoektocht in die leidt naar de wondere wereld van Nooit-of-nimmerland.

Naast al deze activiteiten op podia hebben de producenten ook de ambitie om Susk en Wiske te ver-live-en in de bioscoop en op televisie. Hiervoor bestaan echter nog geen concrete plannen.


Suske en Wiske Lambik Sidonia Jerom