Veranderingen in de rolbezetting


Datum: 13 juni 2003
De hoofdrolspelers bij elkaar Nu het budget van de film (bijna 3 miljoen euro) rond is kunnen de acteurs worden aangenomen die in de film zullen meespelen. Een aantal van degenen die 2001 waren geselecteerd blijft bij de film betrokken. Andere spelers zijn echter afgehaakt. Niet iedereen heeft tijd beschikbaar voor de opnames in deze zomer of wilde nog aan de film meewerken. Daan Vervoort, de jongen die Suske zou gaan spelen, doet om een andere reden niet meer mee. Hij is inmiddels 14 jaar en heeft de baard in de keel gekregen. Andere afvallers zijn Dirk Roothooft (Lambik) en Gert Portael (tante Sidonia).

De rol van Lambik zal nu worden gespeeld door de Vlaamse acteur Damiaan De Schrijver. Hoewel in eerste instantie een vrouw was geselecteerd voor de rol van Sidonia zal de slanke tante nu toch, net als in de musicals, gespeeld worden door een man. Peter Van den Begin (bij jonge kijkers vooral bekend als kabouter Jeuk uit de Kabouter Plop films) zal de rol op zich nemen.

Voor Alwina hebben de producenten de Nederlandse actrice Thekla Reuten benaderd. Zij had in 2001 al interesse om mee te doen maar wil eerst het nieuwe script lezen voor zij definitief toezegt.
De rol van de Middeleeuwse alchemist en verre voorvader van Alwina zal waarschijnlijk worden vervuld door Henk van Ulsen.
Cabaretier (en tekstschrijver van Klein Suske en Wiske) Urbanus is gevraaagd voor een andere bijrol.

Stany Crets (Jerom) en CĂ©line Verbeek (Wiske) behouden hun rollen.