Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Willy Vandersteen Leeft!


Willy Vandersteen Leeft! Ter gelegenheid van de honderdste geboortedag van Willy Vandersteen organiseert Toerisme Kalmthout van 26 oktober tot en met 3 november 2013 een unieke tentoonstelling rond de ereburger van Kalmthout.

In Kalmthout beleefde de grootmeester zijn meest creatieve periode. Studio Vandersteen werkte er naarstig aan stripreeksen zoals Suske en Wiske, Bessy, Jerom, Rode Ridder, Safari, Pats en Karl May.
Willy Vandersteen is hiermee de grootste striptekenaar van de lage landen en de Suske en Wiske-albums blijven, zelfs na 68 jaar, hun weg vinden naar jonge lezers en fans.

De tentoonstelling laat zien wat een veelzijdig man Willy Vandersteen was. Aan de hand van originele schetsen, tekeningen, aquarellen en beeldhouwwerkjes is de bezoeker getuige van zijn rijk gevuld leven.
Ook vele jeugd- en reisfoto’s zullen te zie zijn naast een aantal unieke reissouvenirs.
Het is een voorrecht voor de samenstellers van de tentoonstelling om nooit eerder vertoonde objecten te kunnen presenteren. Een aantal werd in bruikleen gegeven door de erven Vandersteen en verzamelaars.

Kinderen kunnen deelnemen aan een zoektocht, georganiseerd door de medewerkers van het Provinciaal Suske en Wiske kindermuseum, en een 20 minuten durende film toont de voornaamste gebeurtenissen uit het leven van de striptekenaar.
Tijdens de beide zondagen zijn er signeersessies. Op 27 oktober zijn Luc Morjaeu en Peter Van Gucht (Suske en Wiske) aanwezig en op 3 november is het de beurt aan Eric De Rop (Schanulleke) en Jeff Broeckx (Junior Suske en Wiske) om je strip te voorzien van een tekening.
Beide sessies worden gehouden van 14 tot 16 uur.

StripKalmthout zal met een boekenstand aanwezig zijn gedurende de ganse tentoonstelling en de vele Kalmthoutse Suske en Wiske uitgaven zijn er te verkrijgen.
Elke bezoeker ontvangt ter gelegenheid van deze 100e verjaardag een, in beperkte oplage, speciaal gemaakte kaart op A5 formaat met een tekening van Eugeen Goossens.

Naast de tentoonstelling is er tevens gelegenheid om de Arboretumtuin met schitterende herfstkleuren te bewonderen. Voor de kinderen is er de ontdekkingstocht Op zoek naar de Lambikelaar.

Willy Vandersteen, leeft! is een organisatie van Toerisme Kalmthout met gemeentebestuur Kalmthout, Studio Vandersteen, Provincie Antwerpen, Arboretum Kalmthout, WPG Uitgevers/Standaard Uitgeverij, Media-Vision en StripKalmthout als partners.Willy Vandersteen Leeft!

Willy Vandersteen

Plaats: Arboretum Kalmthout
Heuvel 2
2920 Kalmthout
Tuin en Serrehuis
Datum: van 26 oktober tot en met. 3 november 2013
Tijd: maandag tot vrijdag van 12:00 tot 17.00 uur
weekend-en feestdagen van 10:00 tot 17:00 uur
Toegangsprijs
(tuin en tentoonstelling)
:
volwassenen: € 6,00
Kinderen jonger dan 12 jaar: gratis
65+: € 5,00
Jaarkaarthouders Toerisme Kalmthout en Arboretum Kalmthout: gratis
Leden Brabant Strip en Fameuze Fanclub: € 4,00
Meer informatie:: info@vvvkalmthout.be
stripkalmthout@vvvkalmthout.be
Facebook


De zender ATV maakte de onderstaande reportage over de tentoonstelling.

Meer beelden van de tentoonstelling in de onderstaande reportage.