Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Suske en Wiske in het theater


In het theater en op cd zijn Suske en Wiske al diverse keren tot leven gebracht. In 1994 startte het Koninklijke Jeugd Theater in Antwerpen met de Suske en Wiske musical De stralende sterren. De circusbaron De Musical trok in 1995 ook heel Nederland door.
De musical was de nieuwe stap in een lange traditie van diverse tekenfilmpjes met Suske en Wiske (in de jaren '50 en '90) Pats Poppenspel (jaren '48-'80?) en het TV-poppenspel van Wies Andersen (1974).

Bij de opvolgers van de musical werden de acteurs weer ingeschakeld. De bejaarde Lambik speelde solo al in het BRTN programma De geschiedenis van Suske en Wiske (1996). Alle acteurs leenden hun stemmen opnieuw voor een voorstelling in het planetarium van dierentuin Artis. En daarna reisden de acteurs weer rond met Suske en Wiske op visite. In de zomermaanden juli/augustus van 1997 hebben ze dan in het Melipark een show opgevoerd.

Ook in de jaren die volgden verschenen Suske en Wiske en hun vrienden op het tonee. Naast optredens met de Suske en Wiske Band verschenen ze onder andere ook in de groots opgezette musicals De spokenjagers en De circusbaron.