Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Voorpublicaties Suske en Wiske


Suske en Wiske beleefden hun debuut in een krant. Op 30 maart 1945 maakten de lezers van De Nieuwe Standaard voor het eerst kennis met De avonturen van Rikki en Wiske. Dit eerste verhaal werd gevolgd door Op het eiland Amoras en vervolgens door een lange reeks andere avonturen die tot op de dag van vandaag voortduurt.
De populariteit van de geesteskinderen van Willy Vandersteen was al snel zo groot dat ze zelfs de inzet werden van een heuse krantenstrijd.

De meeste verhalen die in album verschijnen zijn eerst te lezen geweest in De Standaard. In de loop der tijd zijn er echter nog veel andere kranten en tijdschriften geweest die Suske en Wiske in hun kolommen opnamen.
Op deze pagina's wordt geprobeerd om een zo volledig mogelijk overzicht te geven van de media waarin Suske en Wiske zijn verschenen.

Zaterdag 17 december 2022 betekende het einde van een tijdperk. Op die dag werd met de slotaflevering van De boze boleet ook de publicatie van Suske en Wiske in De Standaard afgesloten.
Ook voor de publicatie in Het Nieuwsblad, die parallel liep aan het verschijnen in De Standaard viel het doek ba De boze boleet.


Promotie voor Suske en Wiske verhalen

Kranten Tijdschriften