Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Voorpublicaties Suske en Wiske


Suske en Wiske beleefden hun debuut in een krant. Op 30 maart 1945 maakten de lezers van De Nieuwe Standaard voor het eerst kennis met De avonturen van Rikki en Wiske. Dit eerste verhaal werd gevolgd door Op het eiland Amoras en vervolgens door een lange reeks andere avonturen die tot op de dag van vandaag voortduurt.
De populariteit van de geesteskinderen van Willy Vandersteen was al snel zo groot dat ze zelfs de inzet werden van een heuse krantenstrijd.

De meeste verhalen die in album verschijnen zijn eerst te lezen geweest in De Standaard. In de loop der tijd zijn er echter nog veel andere kranten en tijdschriften geweest die Suske en Wiske in hun kolommen opnamen.
Op deze pagina's wordt geprobeerd om een zo volledig mogelijk overzicht te geven van de media waarin Suske en Wiske zijn verschenen.

Veel van de gegevens op deze pagina's werden geleverd door Suske en Wiske-kenner Jack Moonen. Hij is nog op zoek naar meer informatie, vooral met betrekking tot publicaties in Noord-Nederlandse kranten, zoals het Fries Dagblad. Beschikt u over dit soort informatie? Laat dit dan s.v.p. aan ons weten via het contactformulier. We streven er naar om het overzicht van publicaties zo volledig mogelijk te maken en zijn blij met alle hulp die we daarbij kunnen krijgen.


Promotie voor Suske en Wiske verhalen

Kranten Tijdschriften