Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Peter Van Gucht


Sinds eind februari 2005 is Peter Van Gucht leider van het scenarioteam. Hij werkt sinds begin 2003 bij de Studio.

Peter Van Gucht Peter Van Gucht, geboren in 1963, is een veelzijdig iemand die op veel terreinen actief is. Hij studeerde animatiefilm op HRITCS te Brussel en specialiseerde zich in voordracht, dictie en toneel. Van 1986-1991was hij creatief en technisch medewerker bij MBS, een nationale reclameregie voor lokale radio's. In die periode schreef hij een paar duizend spots op die hij ook opnam. In dezelfde tijd heeft hij ook diverse radioprogramma's gemaakt waaronder De electronische koe en Pugland.
Vanaf 1991 werkte Van Gucht als zelfstandige. Als zodanig werkt hij als tekst- en scenarioschrijver voor diverse media, verzorgt hij studio- en stemregie en spreekt hij zelf teksten in voor allerlei projecten waaronder de animatiefilms Atlantis en Ice Age. Naast de hiervoor genoemde bezigheiden is hij ook nog actief als illustrator, tekenaar van cartoons en acteur in het theater en in tv-producties.
Lezers van het Suske en Wiske weekblad waren al bekend met het werk van de nieuwe medewerker. In dat tijdschrift verschenen , onder het pseudoniem PUG, veel afleveringen van twee reeksen die door Van Gucht zijn gemaakt, Rafke de Raaf en Zwik & Zwak. Tevens bedacht hij grappen voor Biebel van Marc Legendre.

Aanvankelijk had Peter als taak om scenario's voor korte verhalen te schrijven. Het eerste verhaal voor Suske en Wiske dat hij afleverde was De koppige kluizenaar (werktitel: Het geheim van Oosterweel). Deze strip maakte hij samen met tekenaar Bruno De Roover.
Naast de korte verhalen zou Van Gucht ook één keer per jaar een scenario voor een lang verhaal maken, om op die manier de werkdruk voor Marc Verhaegen te verlichten. De flierende fluiter was het eerste verhaal van zijn hand dat in de Rode reeks verscheen.
Toen in 2005 werd besloten om de structuur van de Studio te veranderen leidde dit tot het vertrek van Marc Verhaegen en werd Van Gucht de hoofdverantwoordelijke voor de scenario's. Samen met Luc Morjaeu geeft hij hij sindsdien leiding aan Studio Vandersteen.