Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Suske en Wiske-links


Toen Suske en Wiske op het WWW in 1995 begon was er nog niet veel informatie over het beroemdste Belgische stripduo op het internet te vinden. Beknopte informatie werd alleen verstrekt van een site over Europese strips van Erik Tjong Kim Sang. Daarnaast bestond er alleen een pagina waarop een fan een overzicht gaf van titels in zijn eigen collectie.
In die situatie is in de loop der jaren flink wat verandering gekomen. Veel fans van Suske en Wiske hebben eigen sites gemaakt waarop ze het stripduo in het zonnetje zetten. De opzet van die webpagina's varieert van uitgebreide sites tot korte pagina's waarop de makers hun eigen collectie tonen.
Op deze pagina wordt een overzicht gegeven van sites waarop aandacht aan Suske en Wiske wordt besteed. De links zijn verdeeld over een aantal categorieën. Sites die onder meerdere rubrieken kunnen vallen zijn ingedeeld op basis van het meest kenmerkende aspect van de betreffende webpagina's.


Officiële sites

De Fameuze Fanclub

Suske en Wiske op het WWW - Facebook-pagina

Sociale mediaMedewerkers en museumFansites

De vergeetachtige vijftiger

Manfreds Suske und Wiske Seite

Sites in andere talen

Ook buiten het Nederlandse taalgebied verschijnen de avonturen van Suske en Wiske. Hoewel de hoeveelheid informatie over die uitgaven niet zo groot is als die over de Nederlandstalige publicaties zijn er op het internet toch diverse pagina's over te vinden. Per taal gerangschikt vindt u hier een overzicht van de sites die de buitenlandse albums behandelen.CuriosaMusicals en overige mediaSuske en Wiske webwinkel

Pagina's van bedrijvenVraag en aanbod

Op diverse sites worden Suske en Wiske-artikelen te koop aangeboden. In een aantal gevallen krijgen verzamelaars hier ook de mogelijkheid om vraag en aanbod-advertenties te plaatsen.
Hieronder een overzicht van die webpagina's.

Striproute

Varia