Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Inleiding


Lees de strip
Strip

De orkaan - aankondiging Met trots presenteer ik hier op deze site mijn stripverhaal "De Orkaan".
Dit verhaal is ontstaan omstreeks het jaar 2000 en was eigenlijk bestemd voor het interne krantje voor de medewerkers van het meubelbedrijf, waar ik vroeger voor werkte. Even voor het verhaal in dat krantje in de publikatie ging, werd er begin 2001 gereorganiseerd wegens dreigend faillisement. En zoals vaak bij een reorganisatie vallen er slachtoffers en ik was er een van.
Plots zonder werk te komen zitten is gewoonweg gruwelijk voor me en na een tijd vond ik Godzijdank weer werk en richtte me op mijn nieuwe baan om weer op gang te komen.

Zo bleef dit verhaal bij mij in de lade liggen tot aan het begin van het jaar 2004.
Door toeval kreeg ik te horen, dat de toenmalige bedrijfsleider van Café Bracke in Heerlen de website van het café wilde verfraaien met een strip. Meteen ben ik toen mijn stripverhaal "De Orkaan" gaan presenteren en de man was er meteen enthousiast over. Niet lang daarna stond de aankondiging op de site en het avontuur kon beginnen.
Naarmate het verhaal vorderde, de bedrijfsleider plaatste nl. iedere week vier stroken, meldde hij me, dat het verhaal een steeds stijgende lijn vertoonde in het aantal bezoekers. Dit deed me natuurlijk deugd.
Eind 2004 kwam er dan een abrupt einde er aan. Wat was er gebeurd? Het café wisselde van eigenaar en voor de bedrijfsleider was er geen plaats meer. Ik stond toen voor de keuze: met mijn verhaal op de site te blijven, wat de nieuwe eigenaar graag hebben wilde of... even wachten en dan op de site van het nieuwe café van de bedrijfsleider te verschijnen.
Ik koos voor de laatste optie, want ik voelde me verplicht de man bij te staan, die "De Orkaan" voor het eerst publiceerde.
Wel wil ik nog melden, dat een drietal mensen me spontaan aangeboden hebben, nadat "De Orkaan" van de site weg was, het verhaal bij hun op de site te zetten! Deze voor mij onverwachte hulp deed mijn ziel goed, want waar hoor je zoiets nog?
Deze heren waren Frank Koper, de beheerder van deze site, Erik Srijbos en Hans Versluis.
Ook tegen hen zei ik: "Nee.", want ik voelde me, zoals reeds boven vermeld, de vroegere bedrijfsleider verplicht.
Zijn plannen voor een nieuw café vielen echter door onverwachte omstandigheden in duigen. Ondertussen leidt hij in een grote bioscoop in Heerlen de catering. Daar wilde hij dan op de site van die bioscoop mijn strip plaatsen, maar ondanks alles lukte hem dat niet. Onlangs liet hij me dit dus weten.

Zo voelde ik me niet meer verplicht en wat nu?
Meteen dacht ik aan het drietal bovengenoemde heren en de eerste, die me toen hulp aangeboden had was Frank Koper, dus was het logisch, dat ik bij hem als eerste zou gaan vragen.
Toen klopte ik bij de beheerder van deze site aan om "De Orkaan" alsnog te kunnen plaatsen en zonder zijn "JA!" had u nu niet dit stuk tekst kunnen lezen.
Ik wens U veel plezier met mijn stripverhaal.
Mochten er op- of aanmerkingen zijn over mijn stripverhaal, gelieve deze door te geven via het reactieformulier.


Copyright © 2001-2012: Alain Stienen. All rights Reserved.