Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Suske en Wiske schenken hun stripverhalen aan kinderen in het ziekenhuis


Suske en Wiske helpen kinderen Zoals eerder al gemeld richt Standaard Uitgeverij, als eerbetoon aan de 100ste verjaardag van Willy Vandersteen, het goede doel-label Suske en Wiske helpen kinderen op. De eerste actie die gevoerd wordt onder dit label start op de geboortedag van Willy Vandersteen: 15 februari. Deelnemen kan tot 15 maart 2013.

Suske en Wiske schenken hun stripavonturen aan kinderen in het ziekenhuis. Via een zeer eenvoudige applicatie op Facebook bepaalt de social-mediabezoeker hoeveel albums er zullen ingezameld worden. Elke "like" is goed voor één stripalbum voor een van de deelnemende ziekenhuizen.

Dagelijks vertoeven duizenden kinderen in Vlaanderen en Nederland jammer genoeg in een ziekenhuis. Vaak maar voor één dag, soms ook wat langer en veel kinderen moeten er helaas een hele tijd blijven.
Suske en Wiske willen het deze kinderen wat aangenamer maken en ervoor zorgen dat ze afleiding kunnen vinden in hun avonturen vol spanning, humor en fantasie.
De deelnemende ziekenhuizen zijn: Jan Palfijn (Gent), AZ KLINA (Brasschaat), Koningin Paola Kinderziekenhuis (Antwerpen), Wilhelmina Kinderziekenhuis (Utrecht) en het Kinderteam/afd. Revalidatie AMC (Amsterdam).
De ingezamelde albums worden verdeeld over deze vijf hospitalen. Bovendien schenkt Standaard Uitgeverij hen een leestafel met vier stoelen plus muursticker voor een echte Suske en Wiske-wachtruimte.

“Boeken en strips zijn voor de kinderen in het AZ KLINA ziekenhuis een belangrijk medicijn. Eventjes vergeten ze dat ze in het ziekenhuis zijn. Een goed boek of strip brengt hen naar het mooiste plekje dat er is, de fantasie, een plaats waar alles kan en mag. De humor, vriendschap, spanning en avontuur in de Suske en Wiske strips zullen onze kinderen even doen wegdromen in een mooi verhaal”.- C. D’Espallier – AZ Klina, Brasschaat.

“Suske en Wiske zijn al jaar en dag een toonaangevend voorbeeld voor de jeugd. Zij zijn in onze ogen dan ook het best geplaatst om de kinderen die in het ziekenhuis moeten verblijven een hart onder de riem te steken. Suske en Wiske spreken na al die jaren nog steeds tot de verbeelding van groot en klein. Zo zorgen zij voor uren leesplezier en laten de kinderen hun ziek zijn even vergeten. Wij zijn ervan overtuigd dat Willy Vandersteen zeer trots zou geweest zijn over deze actie.”K. Laenen – Koningin Paola Kinderziekenhuis, Antwerpen.