Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

60 Jaar Suske en Wiske Show


Op 8 mei 2005 wordt in Antwerpen de 60e verjaardag van Suske en Wiske gevierd.

60 Jaar Suske en Wiske Show Op 30 maart 1945 verschenen de eerste plaatjes van De avonturen van Rikki en Wiske in de krant De Nieuwe Standaard. Die strip vormde het begin van de zeer succesvolle reeks Suske en Wiske, hoewel Suske zelf pas zou optreden in het tweede verhaal, Op het eiland Amoras.

60 jaar later zijn de geesteskinderen van Willy Vandersteen nog steeds zeer populair en dat wordt uitgebreid gevierd. Op 8 mei 2005 komen de striphelden naar het Sportpaleis in Antwerpen waar een wervelende show zal worden opgevoerd.
De fantasie van de stripwereld wordt in de show op een stijlvolle en vernieuwende manier dicht bij het publiek gebracht. Suske en Wiske en hun vrienden vervullen hierbij zelf uiteraard de hoofdrol maar ook veel bekende sterren uit Vlaanderen en Nederland maken hun opwachting.
Muzikanten, dansers, jongleurs, steltlopers en acrobaten zorgen samen voor een spektakel. Dit alles wordt begeleid met een spectaculaire klank- en lichtshow en speelt zich af in een indrukwekkend decor

Het programma wordt gepresenteerd door de van Ketnet bekende An Jordens.


N.B.: Dit evenement is afgelast. Lees hier meer over in dit bericht.