Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

60 jaar Suske en Wiske in Stripmuseum


In Groningen is een tentoonstelling over Suske en Wiske te zien.

Meet je krachten met Jerom Op 27 april 2005 is in het Nederlands Stripmuseum te Groningen de tentoonstelling over 60 jaar Suske en Wiske geopend. De officiƫle opening werd verricht door de winnaars van een quiz die eerder op de dag werd gehouden. Winnaar in de categorie vanaf 12 jaar was Erik Strijbos. Bij de jongere fans won Arco Ottenhof. Ze openden de expositie samen door dwars door een grote afbeelding van de "levende toren", bekend van de achterkant van de albums, heen te springen.

De tentoonstelling leid de bezoeker per decennium door de zestigjarige historie van de stripfiguren. Men krijgt een goed beeld van de veranderingen in de maatschappij en de gevolgen hiervan in de verhalen van Suske en Wiske. De tentoonstelling bevat veel uniek werk maar ook aantrekkelijke onderdelen voor kinderen. Zo kunnen zij hun krachten meten met Jerom, net zo kaal worden als Lambiek of hun lengte meten met Tante Sidonia. De tentoonstelling is vanaf 27 april 2005 te zien en te beleven.
De einddatum van de expositie stond gepland voor 1 november 2005 maar dit is verlengd tot 7 mei 2006.Meer informatie over deze tentoonstelling is te vinden op de site van het Stripmuseum.