Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Het grote dromenboek


Index
Index

In februari 2001 is het derde deel in de non-fictie reeks van Suske en Wiske verschenen.

Het grote dromenboek

Een aantal jaren geleden verschenen bij de Standaard Uitgeverij twee boeken met Suske en Wiske die, volgens een begeleidende tekst in het tweede deel van deze publicaties, het begin beloofden te worden van een non-fictie reeks rond het populaire Vlaamse duo.
Het eerste deel van deze publicaties, Sterren en planeten, haakte in op de show die vanaf 1996 te zien was in het Artis Planetarium. Twee jaar later verscheen Het grote detectiveboek waarin een hoofdrol voor Lambik was weggelegd.

Na 1998 werden er geen nieuwe delen in deze reeks meer uitgebracht. In 2000 kondigde de Standaard Uitgeverij echter de publicatie van Het grote dromenboek aan, bedoeld als deel drie in deze serie. Deze aankondiging bleek te optimistisch te zijn. Hoewel de publicatiedatum meerdere malen werd verschoven slaagde de uitgever er niet in om het boek in 2000 uit te brengen. De definitieve datum waarop het boek in de winkel lag werd uiteindelijk begin 2001.
Het boek heeft inmiddels wel een ander jasje gekregen. Aan de rechterkant van deze pagina kunt u de uiteindelijke omslag zien. Onderaan deze pagina ziet u de cover zoals die aanvankelijk bij de aankondiging van het boek werd afgedrukt.

Na de ruimte en het speurderswerk die in de hierboven genoemde boeken werden behandeld is het nu de beurt aan allerlei vormen van dromen. Toekomstdromen, herinneringsdromen en nachtmerries, allemaal komen ze in deze publicatie aan de orde. Daarnaast wordt ook ingegaan op vragen als: Dromen dieren? en Hoe kun je dromen begrijpen?
Om een antwoord te vinden op deze vragen maakt de lezer samen met Suske en Wiske en hun vrienden een reis door het dromenrijk.

Net als bij de vorige delen uit deze reeks het geval was wordt de inhoud van dit dromenboek ook in afleveringen gepubliceerd in het Suske en Wiske weekblad. Het eerste deel verscheen in no. 6 van 2001.


Het grote dromenboek - niet verschenen omslag