Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Biografie Paul Geerts


Index
Index

Levensbeschrijving van de peetvader van Suske en Wiske.

Cover van het boek over Paul Geerts Op 20 september 2005 is de biografie van Paul Geerts aan de pers gepresenteerd. Het boek is een uitgave van de Standaard Uitgeverij in samenwerking met de Nederlandse uitgeverij Van Holkema en Warendorf. De titel van deze uitgave luidt voluit: Paul Geerts, dertig jaar peetvader van Suske en Wiske.
Auteur Theo Vaessen schetst een portret van een man van grote eenvoud, diepe hartstochten en grote loyaliteit; een man die de lezers voor zich zal innemen.
Het levensverhaal van Geerts is gelardeerd met anekdotes en boeiende herinneringen, verteld door Paul zelf en goede bekenden en vrienden.

Naast de tekst is ook een keuze uit zijn beste en mooiste tekeningen en aquarellen opgenomen.
Bovendien is er ook een nieuw stripverhaal van Paul te lezen. Het is geen Suske en Wiske-avontuur maar een verhaal waarvoor de tekenaar inspiratie opdeed tijdens zijn laatste reis naar Vietnam. De titel van deze strip is De hemelboom.

In de brochure waarin het boek wordt aangekondigd staat een aantal korte citaten van Paul Geerts. Zo zegt hij o.a.: "Ik heb de verhalen van Suske en Wiske getekend voor God en klein Peerke, voor Jan en Alleman, voor jong en oud. Ik stond dag en nacht op scherp want mijn fantasie was niet oneindig. Het geeft in elk geval een goed gevoel dat miljoenen mensen de strips van Willy Vandersteen en later die van mij hebben gelezen."

De uitvoering van het boek is gebonden, met een stofomslag en telt 184 pagina's. De prijs is € 24,95.
Er zijn twee omslagen ontworpen. In Nederland heeft het boek een blauwe cover. De omslag in Belgiƫ is rood. De inhoud van beide uitgaven is gelijk.
Bij de eerste aankondigingen luidde de ondertitel van de Nederlandse editie van de biografie nog "dertig jaar als peetvader van Suske en Wiske". Later is dit gelijk geschakeld aan de Vlaamse editie.Met dank aan Dennis Herman voor de informatie over deze uitgave.
Zie ook het persbericht van de uitgeverij voor extra informatie. (pdf-bestand)
Vlaamse cover Oorspronkelijke Nederlandse cover
Folder Folder Pagina uit 'De hemelboom'
Suske en Wiske webwinkel Zowel de Nederlandse als de Vlaamse editie van deze biografie is verkrijgbaar bij De Boekenwurm.