Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Mijn vrienden


Index
Index

Bericht: 18 april 2013
Update: 20 oktober 2013

Mijn vrienden (cover nog niet bekend)

In het voorjaar van 2013 werd door de Standaard Uitgeverij een boek aangekondigd waarin allerlei personages uit de verhalen van Suske en Wiske de revue zouden passeren. De publicatie van dit boek was gepland voor 11 december 2013.
Het project werd niet afgerond en de publicatie voor onbepaalde tijd uitgesteld.

De beschrijving van de geplande publicatie was:
Door de jaren heen heeft Willy Vandersteen een bonte verzameling van personages in het leven geroepen. Sommige figuren waren blijvers, voor anderen was de roem van korte duur. Wie kent Krimson, de übercrimineel, Theofiel en Celestien Boemerang en de familie Van Zwollem niet? Herinnert u zich Jef Blaaskop, Koning Cactus, de Jambaba’s en Serpentos nog? En wat is er geworden van Toetenel, Ali-ben-Salami, Kid Karbonkel, Sitting Flower, Sidi-Ben-Moka en Shehera-Sa-Gamell? Waar vind je Lord Notsomad, Kapitein Hanker, stuurman Rhoer en zijne excellentie D.Hikkop, de eerste minister van Bazaria tegenwoordig?

Maar niet alleen het universum van Suske en Wiske is ontsproten aan de fantasie van Willy Vandersteen. Hij bedacht ook De Rode Ridder, Robert en Bertrand, Jerom de Gouden Stuntman, Bessy, De Geuzen en tal van andere figuren.