Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Im Zauberland Japan


In december 2001 verscheen deel 8 in de reeks Suske und Wiske.

Im Zauberland Japan Na het uitkomen van Sagarmatha, als deel 7 in de Duitse Suske en Wiske-serie van PSW Verlag bleef het lang stil rond die reeks. Een volgend deel, een vertaling van De stemmenrover werd wel aangekondigd maar de verschijningsdatum schoof steeds verder op.
In december 2001 is het boek dan toch nog verschenen. De layout van het album is gelijk aan de opmaak die sinds deel 3 al werd gehanteerd. Het deelnummer staat in een zwart rondje aan de rechterkant van het omslag en de titel heeft een schaduwrandje meegekregen.

De Duitse Suske en Wiske-fan Manfred Härtel had op zijn site de hoop uitgesproken dat in dit album de oorspronkelijke versie van het verhaal zou worden afgedrukt. Helaas voor de Duitse liefhebbers is voor deze uitgave echter de (gedeeltelijk) hertekende editie uit de huidige rode reeks gebruikt voor de vertaling.
Toch hoeven de Duiters niet te wanhopen. PSW is van plan om ook de originele versie van het verhaal nog uit te geven. Waarschijnlijk zal later dit jaar een luxe album met de oorspronkelijke tekeningen worden gepubliceerd.