Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Bob e Bobetta in Tintin


Index
Index

De Italiaanse versie van het tijdschrift "Tintin" werd uitgegeven door Antonio Vallardi Editore. Het weekblad was geen lang leven beschoren, er zijn slechts 25 afleveringen van verschenen. In de korte tijd dat het blad heeft bestaan waren de creaties van Willy Vandersteen echter goed vertegenwoordigd.
In de Nederlandstalige editie van Kuifje werd in 1955 vol trots vermeld dat er voortaan ook een Italiaanse editie zou gaan verschijnen. Klik op het onderstaande plaatje om het betreffende artikeltje te lezen.

Twee avonturen van Suske en Wiske werden in het blad afgedrukt. Net als in de Franse en Nederlandse versies van Tintin/Kuifje het geval was betreft het verhalen uit de Blauwe Reeks. Het tweede verhaal, Il gladiatore-mistero werd nooit voltooid omdat de publicatie van het tijdschrift werd gestaakt voordat het avontuur ten einde was.

Naast Bob e Bobetta verscheen ook nog een andere reeks van Vandersteen in de Italiaanse Tintin. In alle 25 nummers van het blad verscheen een gag van 't Prinske.


Titel Oorspronkelijke titel No. Cover
La chiave di bronzo De bronzen sleutel 1955, no. 1 - 1956, no. 2
Il gladiatore-mistero Het geheim der gladiatoren 1956, no. 6-15


Fragment uit 'La chiave di bronzo'