Suske en Wiske op het WWW

Klein Suske en Wiske

No. 15

Beestenboel


Index
Index

Eerste druk: 14 oktober 2009.

Beestenboel

Het leven zoals het is: de dierentuin, maar dan door de ogen van Klein Suske en Wiske. Onze twee rakkertjes ontdekken samen met hun vriendinnetje Dotje en de eeuwige pestkop Bert Bavet dat sommige dieren ook wel op mensen lijken. Het moet niet gezegd dat dit aanleiding geeft tot de meest hachelijke, maar ook hilarische situaties.

Het 15e deel in de reeks albums met avonturen van de jongen Suske en Wiske werd aanvankelijk aangekondigd met een cover die in dezelfde stijl was opgemaakt als de voorgaande nummers. Dit ontwerp werd voor publicatie echter gewijzigd.
De nieuwe layout lijkt sterk op de nieuwe huisstijl van de gewone Suske en Wiske-albums. Net als bij de hoofdreeks beslaat de tekening nu de hele kaft. De titel wordt getoond in een rood kader bovenaan de kaft.

De nieuwe layout is niet de enige wijziging ten opzichte van de eerder verschenen delen. Voor de Nederlandse markt werd de reekstitel veranderd in Junior Suske en Wiske. In Vlaanderen verschijnen de albums nog steeds onder de titel Klein Suske en Wiske.

Ook de achterkaft onderging een wijziging. De variant op de levende toren, die bij album 10 bij Klein Suske en Wiske werd geïntroduceerd maakte plaats voor een nieuwe illustratie.


Oorspronkelijke cover Junior Suske en Wiske Achterkaft