Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De kleurrijke klassiekers


Verschijningsdatum: 8 februari 2016.

De kleurrijke klassiekers Onder de noemer "Doe-boeken" publiceert Standaard Uitgeverij in het voorjaar van 2016 allerlei publicaties rond bekende figuren uit haar stripfonds.
Fans van FC De Kampioenen krijgen een luisterboek en een bundeling zoekplaten aangeboden, liefhebbers van Kiekeboe kunnen strips leren tekenen met hun favoriete striphelden en voor Urbanus-adepten werd een boek vol papieren figuren gemaakt die in elkaar kunnen worden geknutseld.

Uiteraard ontbreken ook Suske en Wiske niet in het aanbod. Zij zijn vertegenwoordigd met een kleurboek waarin covertekeningen van hun albums zijn opgenomen.
De zwart/wit afbeeldingen gaan vergezeld van kleurvoorbeelden.

In een aankondiging die in november 2015 verscheen werd het kleurboek van Suske en Wiske ook al aangekondigd, maar dat betrof een uitgave met een compleet andere opzet.
Het oorspronkelijk aangekondigde album betrof een ongekleurde versie van het album De krasse Kroko, dat zou verschijnen in een reeks met de titel Kleur eens een strip. In deze reeks werd ook een uitgave van FC De Kampioenen aangekondigd.

De promotekst bij deze versie van het kleurboek luidde:
Wie zich altijd al afvroeg hoe een Suske en Wisk strip eruit zou zien als je hem zelf mocht inkleuren, kan nu zijn kleurtalent kwijt in deze speciale uitvoering van De krasse Kroko.
Met deze nieuwe formule "Kleur eens een strip" kan de lezer zijn favoriete stripreeks een persoonlijk tintje geven door de strip zelf in te kleuren.


De kleurrijke klassiekers
Prijs € 7,99
ISBN 9789002261190
Aantal pagina's 48


Kleur eens een strip