Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De Efteling-elfjes


De Efteling-elfjes Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
Verhaal
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over De Efteling-elfjes verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 8,00

Reactie no. 38X
NaamJ. Joffer
Leeftijd40
Cijfer8
RecensieLambik is aan het klussen in zijn schuurtje in de tuin. Er staat een hek van prikkeldraad omheen en er staan borden met 'verboden toegang'. Kortom, het begint al meteen mooi met een boel geheimzinnigheid. Het zal echter even moeten wachten: onze vrienden worden door koningin Fabiola zelve uitgenodigd om een tehuis voor gehandicapten, het Fabioladorp, te bezoeken. Bij aankomst blijkt het in brand te staan, en na het blussen ontdekt Wiske een elfje, dat uit de Efteling afkomstig blijkt te zijn.
Met name aan het begin zitten er wat storende onduidelijkheden. Wat is dat Fabioladorp precies? Heeft het echt in brand gestaan of is dat een verzinsel van Paul Geerts? En als het dat laatste is, is het dan niet wat cru om zo'n instelling in een strip in vlammen op te laten gaan? Jammer ook dat we geen gehandicapte kinderen te zien krijgen, dan was dat aspect van het verhaal wat minder abstract gebleven. Ook het plot rond het elfje en de Efteling hangt wat in het luchtledige. Nergens wordt uitgelegd dat het koningin Fabiola was die het verhaal van de Indische waterlelies heeft geschreven, en dat het elfje haar daarom zoekt.
Het verhaal komt pas goed op gang als de actie zich naar de Efteling verplaatst en bovendien meesterschurk Krimson zich ermee komt bemoeien. Zoals in een strip als deze te verwachten viel, zijn de sprookjesfiguren in het park tot leven gekomen, wat allemaal voor vermakelijke taferelen zorgt.
Niet alles in het verhaal is kortom even logisch of helder, maar dan komt nog de eindgrap. We keren weer terug naar het schuurtje van Lambik, die eindelijk onthult waar hij mee bezig was. En laten we zeggen dat ik de clou erg vermakelijk vond. Een pretentieloos album van Paul Geerts dat prima amuseert.
Datumzaterdag 19 december 2020 21:49

Reactie no. 37
NaamRemco
Leeftijd48
Cijfer10
RecensieVolgens mij het allereerste album dat ik ooit heb gelezen. Een album dat mij een grootse indruk heeft achtergelaten al heb ik geen idee hoe ik er aan gekomen ben. Zoals het verhaal (zie elders op deze site) doet vermoeden, speelt deze episode zich af op de Efteling; al moet ik erbij zeggen het pretpark zoals dat er uit zag in de jaren ’70. Het is nu ( anno 2020) schier onherkenbaar. Dat maakt het ook leuk. Het verhaal is erg goed; de mysterieuze start en het einde bij Lambik is zeer origineel gevonden en blijft bij; de brand in het Fabiolahuis en het aldaar gevonden elfje is een zeer goed getroffen manier om het verhaal in te rollen. Dit keer komt Krimson ook niet pardoes op de proppen maar doordat hij de ontsnapte reus volgt ( uiteraard wel weer toevallig naar het huis van Sidonia…). Vergelijk, voor de grap eens Krimson uit “Team Krimson” en zie wat een aanfluiting Krimson anno 2020 is geworden. Zoals hij hier is, hoort hij te zijn. De moralistische boodschap lijkt nu beter verpakt te zijn in de vorm van Koningin Fabiola, al valt het wel op dat moraliseren in de jaren ’70 schering en inslag was bij de S&W verhalen. Het is erg leuk te zien hoe elk sprookjesfiguur zijn of haar bijdrage levert aan de actie. Jerom die met de wolken vecht is ook sterk: met domme kracht red je niet alles: hersenen zijn ook van belang zoals Lambik uien gaat pellen om de wolken te laten huilen( …laat Lambik dit niet lezen). De tekeningen zijn ouderwets jaren ’70 scherp. Wel jammer is dat Sidonia ook nu weer uit de actie is gehouden. Een enorm sterk album dit.
Datumzaterdag 18 juli 2020 20:23

Reactie no. 36
NaamInti
Leeftijd41
Cijfer9
RecensieGeen gek verhaal, maar de plot gaat wel een beetje alle kanten op. Lambik die heel geheimzinnig doet. De redding bij de brand. Het avontuur in de Efteling. Aan het eind wordt duidelijk waar Lambik in het begin mee bezig was
Voor het eerst sinds vier jaar doet Krimson weer mee. Z'n vorige optreden was in DE MALLE MERGPIJP dat in februari 1973 eindigde. In 1976 dook hij wel op in twee direct in album verhalen die op de poppenserie gebaseerd waren
Opgemerkt kan worden dat Krimson hier geen pillen slikt. De enige die hij heeft, zijn slaappillen die hij stiekem in het glas water van Jerom doet. Zo wordt deze van de actie weggehouden. Aan het eind van het verhaal komt hij nog even van pas
Als je tegenwoordig naar de Efteling gaat, is goed te zien hoeveel er verandert is sinds 1977 toen dit verhaal in de krant verscheen
Zoals al eerder werd opgemerkt is het vreemd dat geen enkele medewerker van de Efteling te zien is. En niemand lijkt het vreemd te vinden dat alle sprookjesfiguren tot leven zijn gekomen. Ze waren thuis hooguit wat verbaasd over een levende stenen reus
Best wel grappig. Als de wolf van de zeven geitjes een pak slaag gekregen heeft van Lambik, komt hij z'n collega (in nachtgewaad) uit ROODKAPJE tegen. Deze stelt voor iets te gaan drinken. Dat resulteert in de volgende dialoog: Wolf 1: "Roodkapje en grootmoeder opeten, dat is ons werk... maar inbreken? Ik wil geen moeilijkheden met de directie!" Wolf 2: "Man, zeur toch niet! Ziezo, we zijn binnen!"
Aan het eind wordt duidelijk waarom Lambik zo geheimzinnig deed en het is een uitstekende grap rond de traditionele knipoog van Wiske
Datumdinsdag 23 juni 2020 06:22

Reactie no. 35
NaamMark
Leeftijd45
Cijfer7
RecensieRedelijk standaard album waarbij Lambik het op zijn heupen krijgt maar waarbij de aandacht verschuift als een elfje uit de Efteling wordt gevonden. Een verhaal waarbij vele sprookjesfiguren uit de Efteling een rol spelen wat niet erg geforceerd overkomt. De smalle tekenstijl uit de deze periode is niet zo fraai.
Datumzaterdag 27 oktober 2018 06:53

Reactie no. 34
NaamFrédéric
Leeftijd37
Cijfer5
RecensieNa lange tijd toch nam ik nog eens dit album ter hand. Het moge duidelijk zijn: voor de liefhebbers van pretparken, in het bijzonder de Efteling, is dit boek een must. En voor de liefhebbers van een goede strip? Wel euh...
Het scenario is wat vergezocht want via een brief van Fabiola, een tehuis in brand, een elfje en vervolgens een reus op bezoek op zoek naar dat elfje (hoe wist die reus trouwens dat dat elfje bij onze helden logeerde?) gaan onze helden het onrecht bestrijden in het betoverde familiepark. Daar aangekomen ontspint ze een leuk duel met Krimson, waar alle bewoners in het park hun rol spelen.
Onze aartsschurk schakelt eerst wel Jerom tijdelijk uit (via een slaapmiddel!?) en hindert onze helden zodanig dat het spannend blijft (met dank aan Lambik, die al voor de tweede keer in zijn carrière zonder parachute uit een vliegtuig springt; redders van dienst zijn dit keer Sus en Wis zelf).
Dit album had een voldoende (7) kunnen krijgen, ware het niet van het absurde einde (SPOILER-alert), en daarmee bedoel ik NIET de grap op het einde!!. De aandachtige lezer weet wat ik bedoel: Jerom springt, laten we zeggen 800 m omhoog (!!!), landt in de wolken, valt er niet af (!!!) en gaat vervolgens met die wolken vechten (!!!). Aangezien dat dit uiteraard niet lukt, komt Lambik, via een kanonschot (???), hem ter hulp en klaart hij de klus door uien te gaan pellen waardoor de wolk in regen verandert (????). Ze vallen naar beneden maar worden beiden gelukkig door de maankoningin opgevangen (????) Conclusie: goed, dit is een S&W, er mag, nee moet fantasie in voorkomen, maar dit is mijns inziens net iets te veel van het goede en totaal ongeloofwaardig. Zo kunnen onze helden in een handomdraai natuurlijk alles oplossen (U merkt het vast aan de vele ?? en !!!)
Datummaandag 16 mei 2016 15:28

Reactie no. 33
NaamD
Leeftijd19
Cijfer9
RecensieHet is een leuk en vrolijk verhaal en zit vol fantasie waarin de sprookjes tot leven komen net als hoe ze dit in de efteling proberen te laten zien in het echt,
Datumvrijdag 15 januari 2016 22:37

Reactie no. 32
NaamWendy
Leeftijd43
Cijfer7
RecensieAlbum met momenten, vooral die enorme reuzen zijn geweldig en Krimson komt ook weer voor. Lijkt verder af en toe iets te veel op een reclame-avontuur voor De Efteling.
Datumzaterdag 22 maart 2014 15:52

Reactie no. 31
NaamKrimson
Leeftijd13
Cijfer7
RecensieNatuurlijk is dit een Suske en Wiske album dat niet elke lezer even goed zal kunnen waarderen, maar ik zelf vind dit niet het geval.
Het heeft een erg goede verhaallijn en de personages zijn erg goed uitgewerkt. Tevens in het leuk dat Krimson erin voorkomt.
Datummaandag 13 januari 2014 14:57

Reactie no. 30
NaamSandstorm
Leeftijd34
Cijfer9
RecensieDit album kan me erg bekoren. De Efteling en zijn sprookjesbewoners worden ten volle benut, zonder geforceerd over te komen. Verder past Krimson pefrect in dit verhaal. Veel leuke vondsten ook zoals het uien schillen en het 'einde' van Lambik. Eén van de beste albums van eind jaren zeventig volgens mij.
Datumvrijdag 21 september 2012 21:17

Reactie no. 29
NaamJules Vismalej
Leeftijd41
Cijfer8
RecensieJaren geleden kwam ik in het bezit van dit album en toen was de Efteling natuurlijk nog een speel- en sprookjespark. Dat bij een brand in een flat Wiske een elfje vindt uit de Efteling zorgt natuurlijk voor grote opwinding en sensatie. De maangodin Fabiola zorgt er (vermomd als diamant) voor dat alle sprookjesfiguren, zowel goed als slecht, uit de Efteling tot leven komen hoewel het me onbekend is hoe dat later bij het album Fata Morgana gebeurde waar ook andere boeven in meespeelden. De wolven uit Roodkapje en de zeven geitjes ontpopten zich als echte dronkaards en die kon je nauwelijks slecht noemen al was de Wachter van de kwaadaardige heks uit de Waterlelies wél angstaanjagend! Krimson en zijn boeven werden later zwaar beetgenomen, verblind door hebzucht, toen ze achter de "diamant" aanzaten en door de maangodin Fabiola werden weggetoverd (dat zij alleen met haar toverkracht de heks niet aankon is onbegrijpelijk!). Lambik weet door middel van uien de kwaadaardige wolkgeesten te overwinnen wat Jerom met brute kracht niét lukt en dat Lambik zo geheimzinnig deed met zijn project om een bord met 'Einde' erop waar hij de plaats van Wiske in wil nemen bewijst dat hij haar opnieuw de baas wil zijn!
Datumwoensdag 5 oktober 2011 18:49

Reactie no. 28
NaamCas
Leeftijd8
Cijfer7
RecensieIk vond hem heel erg leuk. Hij was spannend!
Wanneer je hem ziet in de winkel zou ik m zeker kopen.
Datumzaterdag 30 juli 2011 11:17

Reactie no. 27
NaamLK
Leeftijd10
Cijfer8
Recensieik vind dit boek echt geweldig!het boek begon goed en eindigde ook goed. ik vind het altijd leuk als krimson meedoet.
Datumwoensdag 8 juni 2011 22:11

Reactie no. 26
NaamJPM
Leeftijd27
Cijfer6
RecensieDit album is voor mij niet helemaal geslaagd. Het komt weliswaar niet in de buurt van een onvoldoende, maar het mist kwaliteit die bijvoorbeeld 'de schone slaper' wel heeft. In vergelijking met dat album is dit verhaal toch veel minder sterk en leuk. Sprookjes en 'Suske en Wiske' zijn goed te combineren, maar hier gaat het mij iets te geforceerd. En dan bedoel ik vooral de slechte en de goede figuren die in het Efteling park tot 'leven' komen. Nee, zeker met thema Efteling mocht je hier meer van verwachten. Alleen op de laatste bladzijde is wel erg leuke en originele grap bedacht. Een 6,5 zou hier beter de lading dekken, maar nu ik nog wat meer over dit verhaal nadenk rond ik het toch naar beneden af.
Datumwoensdag 1 juni 2011 08:55

Reactie no. 25
NaamDavide
Leeftijd13
Cijfer8
RecensieErg leuk om de oude Efteling weer te zien!
Het meest mooie van het verhaal vind ik dan ook dat Suske & Wiske erg bij de Efteling passen.
Het verhaal is ook erg vermakelijk, ik ging me in ieder geval niet vervelen.
Datummaandag 23 augustus 2010 14:22

Reactie no. 24
NaamJoey
Leeftijd12
Cijfer9
RecensieEen heel leuk verhaal, leuk om nog eens de plattegrond hoe de Efteling toen was. Ook zit er lekkere humor in.
Een 9!
Datumwoensdag 21 juli 2010 15:59

Reactie no. 23
NaamMarretje
Leeftijd11
Cijfer8
Recensieik vond dit een te gek album.
krimson bij de zeven geitjes was hilarisch en ook jerom en de bewaker.
verder kon ik me best goed vermaken met dit album.

verhaal:6,5 (dit klinkt raar maar dat komt omdat de efteling dit heeft verzonnen)
tekeningen7

Datumzaterdag 5 september 2009 21:50

Reactie no. 22
NaamBruno Devlies
Leeftijd39
Cijfer4
RecensieHet verhaal is me allemaal een beetje te "toevallig". Het begint met een brief van koningin Fabiola (waar meer mee gedaan kon worden). Als onze vrienden het Home Fabiola bezoeken, staat het "toevallig" in brand, na de bluswerken vindt Wiske "toevallig" een elfje, waarna de actie verlegd wordt naar de Efteling - en er van het initieel gegeven (de inzet voor gehandicapte kidneren) geen sprake meer is. Eens in de Efteling lijkt het hele verhaal me zeer vergezocht:
vanuit het niets valt er plots een diamant in de Efteling, Krimson ontmoet "toevallig" de wachter uit het sprookje van Fabiola, de sprookjesfiguren zijn plots levend...

Ondanks de gedetailleerde tekeningen van de Efteling en ondanks Lambik die "wil breken met een jarenlange traditie", kan dit verhaal me absoluut niet bekoren. Daarom een 3,5, afgerond naar een 4.

Datumzaterdag 5 september 2009 11:48

Reactie no. 21
NaamRuben
Leeftijd12
Cijfer10
RecensieIk vind het een prachtig album.
Tip om te doen: ga naar de Efteling met dit verhaal bij je, en zoek alle sprookjes, plaatsen en figuren. Leuk, geloof me.
Datumzaterdag 30 augustus 2008 17:01

Reactie no. 20
NaamHans
Leeftijd28
Cijfer7
RecensieNiet zo een heel spectaculair album wel nog een 7,5 omdat Jerom (mijn favoriet) hier de strijd aangaat met die bewaker uit de Efteling, heel mooi stuk.
Datumwoensdag 30 april 2008 11:20

Reactie no. 19
NaamKaj Peters
Leeftijd22
Cijfer7
RecensieOnze vrienden reizen af naar De Efteling en komen daar tegenover allerhande sprookjesfiguren te staan. De aardige sluiten zich aan bij hen; de schurken doen gemene dingen. En ook Crimson blijkt weer eens van de partij te zijn met twee gespierde kameraden.
Niet een van mijn favorieten. Dat geneuzel rond het Fabiola-fonds komt erg geforceerd over en voelt misplaatst in een vrolijk sprookjes album als dit. Toch een aardige titel om de schitterende manier waarop De Efteling in beeld wordt gebracht. De komische punchline rond Lambik heeft mij echt doen schuddebuiken van het lachen.
Datummaandag 7 januari 2008 01:00

Reactie no. 18
NaamMax
Leeftijd12
Cijfer9
RecensieDit is een prachtig album. Het was tevens het eerste album dat ik kreeg en ik  vind het mooi, ook omdat de Efteling ook mijn favoriete attractiepark is. Leuk en sfeervol begin, Sidonia krijgt een oproep van koningin Fabiola. Lambik is op de eerste pagina weer eens op zijn best! Geniaal, met dat tafellaken over zich heen! Echt Vandersteenwerk natuurlijk. Het verhaal verloopt vlot verder. Jerom en Lambik werken weer eens als een prachtig duo, en redden de gewonden. En dan dat elfje wat Wiske vindt. Spannend, want zou ze het geheim kunnen houden? Tja, enigszins wel, maar ja, wel "met griep in bed"! Dan vervolgens de ontsnappping uit de Efteling van de bewaker. Leuke grap (KingKong zit op mijn kamer!!) zit erbij. En dan Jerom in actie met een heupzwaai. Tja, Lambik kon zijn steentje moeilijk bijdragen, meteen k.o. door die knots...
Dan gaat het snel, Jerom slaapt in, Suske, Wiske en Lambik vertrekken op de hielen gezeten door Krimson naar de Efteling. Veel gedoe, dan staan onze helden weer voor, dan weer Krimson, dan weer onze helden...
Vandersteen heeft de Eftelingfiguren ook heel goed gebruikt. Erg grappig, die wolf, en dan al helemaal dat Lambik het verkeerde sprookje voor zich heeft!! Uiteindelijk een mooi einde. Jerom vecht tegen de wolken, en wonderbaarlijk komt onze Bik met de oplossing: uien pellen!
Verder vind ik het ontzettend grappig dat Vandersteen eens een verandering in zijn eigen traditie wilde aanbrengen. Lambik jaloers op Wiske die de knipoog geeft, en dan er wat aan proberen te doen, maar ja, je moet weer Lambik heten om 2 stroken te vroeg in te grijpen...
Datumvrijdag 23 november 2007 19:17

Reactie no. 17
NaamMichael
Leeftijd44
Cijfer3
RecensieI found this album not very pleasant. The fairy tale character of the story is in my opinion ridiculous. I also missed charme and warmhartedness.
DatumMon Sep 17 20:49:14 2007

Reactie no. 16
NaamKarst
Leeftijd25
Cijfer7
RecensieWel een leuk verhaal dit, maar niet echt heel bijzonder.
Natuurlijk is het leuk dat dit verhaal zich in het mooie pretpark de Efteling  afspeelt en dat alle sprookjesfiguren erin meedoen, maar toch vind ik het een beetje raar dat er niet echt word uitgelegd waarom alle sprookjesfiguren allemaal levend zijn geworden en dat onze vrienden er niet eens naar vragen? Meestal geloven ze het in eerste instantie niet en als het dan blijkt waar te zijn willen ze toch wel het hoe en wat weten.
Dat de figuren leven zal wel iets met de diamant te maken hebben, maar dat heb ik nergens gelezen, of ik moet eroverheen hebben gelezen natuurlijk.
Wat ik vooral erg leuk vind is het moment dat Lambik het elfje voor een grote mug aanziet en haar probeert te verdelgen met een anti-muggenspuit en natuurlijk de geheimzinnigheid van Lambik over zijn project en het hilarische einde dat daarbij hoort.
Is dus zeker wel een leuk album en lees hem graag af en toe nog eens.
DatumFri Aug 24 23:23:01 2007

Reactie no. 15
Naamrobin breuls
Leeftijd10
Cijfer10
Recensievoor de eerste keer een 10 want dit is het echt waart.
vooral leuk dat het in het pretpark de efteling afspeelt.
alles is goed er ontbreekt niet kortom: een 10!
DatumMon Apr 16 20:41:51 2007

Reactie no. 14
NaamTimothy
Leeftijd11
Cijfer10
RecensieIk vond dit een erg leuk album. In dit album kon ik een zekere sfeer. Dit album zal ik nog vaak lezen.
DatumSat Dec 30 19:53:28 2006

Reactie no. 13
NaamJoris
Leeftijd31
Cijfer8
RecensieIk vind de verhalen over de Efteling zonder uitzondering allemaal goed. De Efteling  is verreweg het leukste pretpark in de Benelux en Paul en Willy brengen de fantasiewereld van Anton Pieck op prachtige wijze tot leven. Het verhaal is niet helemaal blijven hangen vandaar de 8.
DatumSat Dec  3 05:16:38 2005

Reactie no. 12
Naammarijke
Leeftijd12
Cijfer9
Recensieik vind dit een heel leuk boek en het heeft een goedendruk op mij gemaakt het was het eerste suske en wiske boek dat ik gelzen heb en ook de leukste  ik vind het leukste stukje in het boek het stuk dat het elfje door wiske word gevonden
en ik vind het heel zielig alslambikhet elfje probeert te doden met zijn anti muggen spul  
DatumSun Oct 30 17:50:45 2005

Reactie no. 11
NaamArno Mostert
Leeftijd26
Cijfer6
RecensieEen kleine voldoende, omdat de sfeer in het verhaal wel ok is. Het is wel grappig dat het zich in de Efteling afspeeld. Maar het is ook wat aan de kinderachtige kant.
DatumFri Jul 8 19:00:53 2005

Reactie no. 10
NaamEs
Leeftijd13
Cijfer9
RecensieIk vond het echt een heel leuk verhaal. Vooral de grappen zijn goed gelukt!
DatumWed Jun 29 08:44:07 2005

Reactie no. 9
Naam jesse
Leeftijd 14
Cijfer 10
Recensie ik ga al vanaf me tweede elk jaar minsten twee keer naar de efteling en elk jaar vind ik het daar schitterend hoe ze die sprookjes sfeer echt tot leven laten komen GEWELDIG en ik lees natuurlijk ook alle suske en wiske boeken die we thuis hebben liggen of anders haal ik ze wel uit de bieb toen ikl did boek had gevonden op zolder leesde ik hem in een keer uit zo grappig en zo een goed eind er degene die dit tekend krijgt ook een 10 wat een mooie details net of je zelf ook in de efteling bent dus van mij een dik verdiende 10
Datum Sun Feb 13 18:33:56 2005

Reactie no. 8
Naam jippe
Leeftijd 10
Cijfer 6
Recensie het is wel leuk...maar ik vindt ik het een beetje kinderachtig.
Datum Sat Feb 12 11:47:39 2005

Reactie no. 7
Naam Flotser
Leeftijd 29
Cijfer 8
Recensie Mooie opbouw (helden zetten zich in voor goed doel) en blijft leuk doorheen het verhaal, ondanks de product placement - einde is een absolute klassieker.
Datum Mon Nov 1 22:07:03 2004

Reactie no. 6
Naam Harmen Smilde
Leeftijd 13
Cijfer 9
Recensie Ik ben het met iedereen eens, en daar komt zo'n raar cijfer uit...
dus van mij een 9
Datum Sat Oct 23 15:49:49 2004

Reactie no. 5
Naam Peter Hoekstra
Leeftijd 24
Cijfer 10
Recensie Nog altijd een geweldig album vol humor waarin uiteindelijk zowel Lambik als Jerom de helden zijn. De efteling is schitterend getekend en het verhaal is top, zelfs beter dan het sprookje ;-)
Deze blijft leuk om te lezen daarom een 10!
Datum Tue Sep 21 17:31:15 2004

Reactie no. 4
Naam BreBart
Leeftijd 17
Cijfer 10
Recensie Een geweldig album, zeer realistische Efteling weergave's en een goed verhaal...
Subliem!! Vooral het einde is geweldig goed gevonden in het verhaal
(met de iets te vlugge Lambik :) )
Datum Sat Jul 17 14:43:07 2004

Reactie no. 3
Naam Timo Meurs
Leeftijd 12
Cijfer 9
Recensie Zeer goed album! In dit album is lekker veel humor en de verhaallijn is ook heel goed. Het is ook allemaal heel goed getekend, vooral de dingen die in de Efteling staan lijken heel erg veel op de werkelijkheid. Een dikke 9 krijgt dit album dus van mij!
Datum Sun Mar 7 10:34:42 2004

Reactie no. 2
Naam Arjan van der Jagt
Leeftijd 16
Cijfer 10
Recensie Ik vind de Efteling-elfjes het beste album uit die jaren.
De strip is humoristisch en heeft een goede verhaallijn, een tien!
Datum Thu Feb 26 19:22:15 2004

Reactie no. 1
Naam mike roelants
Leeftijd 14
Cijfer 8
Recensie hele goede verhaal het verhaal is goed van begin tot eind het is niet mijn favoriete album dus geef ik geen 10 maar ook dat ze de efteling gedaan hebben in deze strip is goed het is net de efteling en ook humor zit erin dus geef ik een 8.
Datum Thu Feb 26 11:43:27 2004