Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Het kregelige Ketje


Het kregelige Ketje Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
Verhaal
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over Het kregelige Ketje verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 6,37

Reactie no. 27
NaamJean
Leeftijd57
Cijfer1
RecensieVolgens mij het slechtste Suske en Wiske-verhaal wat ik ooit gelezen heb. Een regelrechte aanfluiting en een belediging voor de stad Brussel die toen 1000 jaar bestond.
Het verhaal loopt voor geen meter en hangt van losse scènes aan elkaar!! Het wordt echt afgeraffeld.
Echt schandalig en met Manneken Pis als inspiratiebron had een heel wat leuker en interessanter verhaal gemaakt kunnen worden.
Bah!
Datumzaterdag 07 januari 2023 00:31

Reactie no. 26
NaamRemco
Leeftijd49
Cijfer8
RecensieKregelig is dit ketje zeker: je krijgt een punthoofd van zijn gedrag: blij dat hij nog steeds op zijn sokkel staat. Zijn gedrag staat garant voor een wild avontuur: iets te wild wellicht want er zit zoveel vaart in dat het verhaal haast niet bij te benen is. Ik had dit album ooit bij een vriendje gelezen en moest dit hebben. Nu ik het sinds tijden weer gelezen heb, moet ik toegeven dat dit niet één van de beste albums is. Het begint leuk met het oproepen van de baron en zijn problematiek met Manneken Pis ( en later ook de moderne wereld ). Dat Manneken Pis bij Suske en Wiske aan komt, snap ik maar dat Snoeffel en Gaffel in één keer sinds “De Gouden Cirkel” opduiken snap ik niet: waarom? Kort daarop begint één grote achtervolging thuis en door de Verenigde Staten. Ik vond dat vroeger erg leuk om te lezen maar het is nu snel genoeg: jagen, jagen en nog eens jagen. Daarbij is Mannekken Pis zoals gezegd niet een aardig personage: ik had al niks met het origineel ( zijn beroemdheid is schromelijk overdreven naar mijn mening, hoewel het wel in een Belgische strip hoort) maar deze versie is een blaaskaak die verwacht dat iedereen voor hem klaarstaat. Maar goed, er zitten zeker hilarische en erg leuke punten in dit verhaal: De gouden stuntman, de overstroming in het ziekenhuis, de worsteling met de alligator enzovoorts. Verder is het toch wel een reclamealbum voor de V.S. De tekenstijl is top en er het album ademt de gezellige unieke Suske en Wiske sfeer ( iets wat de huidige albums niet hebben). Toch ook hier wel een vermakelijk album dat echt tot de middelmaat hoort. Veel zijn beter maar ook een zeer groot aantal zijn veel slechter.
Datumdonderdag 08 oktober 2020 13:09

Reactie no. 25
NaamInti
Leeftijd40
Cijfer8
RecensieGeen onaardig verhaal, maar het is voornamelijk één lange achtervolging waarbij vluchtig de belangrijkste toeristische trekpleisters van Florida worden gezien

Jeroms eigen stripreeks komt ter sprake. “Amerikanen zijn gek op glitter. Zal voor gelegenheid pak van gouden stuntman aantrekken!”

Niet dat dat er veel toe doet, maar leuk is het wel. Misschien is dit ook een leuk idee: de Gouden Stuntman stripreeks zou het vermoedelijk wel goed doen als tekenfilmserie. Er zijn verhalen genoeg gemaakt

In de periode van het “ketje” verhaal liepen onder andere de Jerom verhalen KOLO DE KOALA in Ons Volkske, JACHT OP KOLO in Stipkrant, JEROM CONTRA DIABOLUS in Het Belang van Limburg

Datumwoensdag 31 juli 2019 07:25

Reactie no. 24
NaamRaymond van Bruggen
Leeftijd44
Cijfer5
RecensieEen album met een zwak verhaal, flauwe grappen en oppervlakkig uitgewerkte karakters. Toch nog een 5 vanwege het redelijke begin, en de tekeningen die best in orde zijn.
Datummaandag 18 september 2017 16:45

Reactie no. 23
Naamjeroen smidt
Leeftijd37
Cijfer7
RecensieNa al die jaren nog steeds een leuk verhaal.
Paul Geerts is toch wel mijn favoriete schrijver.

maar.....wie is de dokter in kregelige ketje pagina 31 lijn 110.
Is dit een verwijzing naar iemand???

Datumzondag 17 mei 2015 15:49

Reactie no. 22
NaamSandstorm
Leeftijd34
Cijfer7
RecensieDit verhaal behoort alleszins niet tot de beste Suske en Wiske strips. Het is niet meer dan één grote achtervolginscène. Manneke Pis komt niet zo sympathiek over, maar eerder ondeugend. Het tweede optreden van Snoefel en Gaffel (zie De gouden cirkcel) is niet zo geslaagd als hun eerste optreden.
Toch geef ik dit album nog een redelijk cijfer. Er zijn immers ook nog leuke momenten, zoals het gebikkel tussen de Baron en Sidonia. En vooral, Het kregelige Ketje is een kleurige vakantiestrip, waarbij onze helden vele toeristische plaatsen in Amerika bezoeken. Geen topverhaal dus, maar wel fijn om ergens op een mooie zomerdag of op reis eens te herlezen.
Datumzaterdag 20 oktober 2012 08:41

Reactie no. 21
NaamMarcel
Leeftijd38
Cijfer3
RecensieIk kan me dit album nog herinneren als een van de slechtste verhalen van de reeks. Het verhaal is duidelijk afgeraffeld en inspiratieloos.
Datummaandag 9 juli 2012 16:12

Reactie no. 20
NaamRoland
Leeftijd37
Cijfer4
RecensieBrussel bestond toen 1000 jaar en dat werd gevierd. En Studio Vandersteen deed mee! Manneken Pis komt, net als een Mechels rivaal tot leven, en dan achtervolgen de gangsters Snoeffel en Gaffel de hele bende (op Sidonia na) tot aan de Everglades, Disneyword, Cape Canaveral en zijn er een paar flauwe verwijzingen naar mottige jaren '80-kledij, auto's en een populaire film met haaien.
En op het laatste is er nog één bladzijde over, worden de slechterikken weggemept of weggeplast en is Wiske nog net op tijd om de lezer een knipoog te schenken.
Waarom zo'n dom verhaal? Er zat veel meer in met de Mechelaars en de geschiedenis van Brussel dan een langgerekte achtervolging.
Datumvrijdag 18 mei 2012 19:22

Reactie no. 19
NaamMark
Leeftijd39
Cijfer7
RecensieHet verhaal begint goed maar verzandt na aankomst in de USA in een simpel achtervolgingsverhaal waarbij zoveel mogelijk "attracties" wordwen bezocht. De tekeningen zijn redelijk maar niet heel bijzonder, dus een wat middelmatig album
Datumzondag 1 april 2012 17:02

Reactie no. 18
NaamWilly
Leeftijd98
Cijfer6
RecensieNa veelbelovend historisch begin dat een mooi middeleeuws teletijdverhaal had kunnen opleveren een slap achtervolgingsverhaal, en al die piesgrappen zijn stomvervelend. Nog een puntje eraf omdat als Snoeffel en Gaffel in een krokodillenvijver gegooid worden de opperkrokodil zegt dat ze niet gebeten mogen worden.
Datumwoensdag 30 maart 2011 15:08

Reactie no. 17
NaamJ. Joffer
Leeftijd31
Cijfer4
RecensieTja, het begint nog best aardig, dit album: Sidonia tovert een middeleeuwse baron naar het heden, die destijds door Manneken Pis letterlijk in de zeik is gezet en nu op wraak zint. Tegelijkertijd komt het manneken tot leven en verdwijnt van zijn sokkel. Een prima begin voor een avontuur toch? Maar de vertelling vliegt al heel snel uit de bocht als ineens Snoeffel en Gaffel opduiken, de twee kleerkasten van schurken die in De gouden cirkel ooit een leuke rol hadden, maar die in dit verhaal niks, maar dan ook niks te zoeken hebben. De middeleeuwse baron wordt opgesloten in een kist en Snoeffel en Gaffel nemen zijn rol over.
Maar goed, Manneken Pis wordt bedreigd, dus het kan nog best spannend worden. Tenzij... het mannetje op vakantie wil. Naar Disneyworld. Huh? Ja, onze vrienden gaan op vakantie met de kleine, die inderdaad meestal nogal aangebrand reageert. Niet echt een sympathiek ketje. Het leidt tot een gaapverwekkende tocht langs alle attractieparken van Florida, hoewel S&W zelf, in weerwil van wat het omslag laat zien, niet in Disneyland komen. Zou dat expres zijn? Sowieso zien we de strip- en tekenfilmfiguren van Disney nergens in de plaatjes terug, om voor de hand liggende redenen (auteursrechten).
Matig, matig, matig allemaal. Het is nog wel aardig getekend, maar verder kan dit album weer voor heel lang ongelezen in de kast.
Datumdinsdag 29 maart 2011 17:20

Reactie no. 16
NaamJPM
Leeftijd26
Cijfer4
RecensieOp zich is dit een leuk bedacht verhaal. Manneke pis die tot "leven" komt en nu wel eens zelf de toerist wil uithangen. Onze vrienden die hem daarom meenemen naar Florida en onder andere een bezoekje aan Disney World brengen. Bovendien wordt het ze moeilijk gemaakt door twee beruchte boeven Snoefel en Gaffel (uit het topalbum ?De gouden cirkel). Maar waarom krijgt het dan een dikke onvoldoende? Hat is omdat het ketje ongelofelijk irritant is en helemaal niet luistert. Dit haalt al het plezier uit het verhaal en dat is jammer, want het vakantiegevoel in Florida is goed neergezet.
Datumvrijdag 25 maart 2011 09:00

Reactie no. 15
NaamRichard
Leeftijd38
Cijfer9
RecensieDit was vroeger, toen hij net uit was, een van mijn favoriete albums. OK, ik snap ook wel dat het wat rommelig is, maar dat mag de pret niet drukken. Het speelt in de USA en die sfeer zit er goed in. Daarnaast kan ik ook nog steeds lachen om de plasgrapjes (het souveniertje voor de piloten bijv.) :)
Toch altijd een stukje nostalgie als ik het weer eens uit de kast pak.
Datumwoensdag 31 december 2008 16:48

Reactie no. 14
NaamKaj Peters
Leeftijd22
Cijfer7
RecensieMet name het eerste gedeelte over de oorsprong van Manneken Pis kon mij wel bekoren. Ik was zelf niet bekend met de geschiedenis van het olijke mannetje. Weer iets geleerd! De ondergepieste schurk die tot leven wordt gewekt zorgt voor een typische komische noot.

Helaas verzandt het album in de tweede helft in een wat flauwe achtervolging door de V.S.  van Manneken Pis en de schurken Snoefel en Gaffel. Eigenlijk deed het mij nog het meest denken aan Bassie en Adriaan. Ook jeugdsentiment, maar niet iets wat je terug wilt zien in een S&W. Dit is dus zeer zeker niet het beste product uit de periode Geerts.

Datumzondag 2 december 2007 11:30

Reactie no. 13
Naamrobin breuls
Leeftijd10
Cijfer8
RecensieGoed album en vooral leuk dat Manneken Pis tot leven komt!
DatumMon Jun  4 17:34:33 2007

Reactie no. 12
NaamLuc
Leeftijd46
Cijfer6
RecensieEen pretentieloos verhaal rond Manneken Pis die de wereld wil verkennen en Snoeffel en Gaffel die hem steeds achterna zitten. Een verhaal dat je in één ruk uitleest met vele grappen en mooie locaties, maar ook geen diepe indruk nalaat. Ik mis hier de dubbele bodems of scherpe randjes die vele verhalen van Vandersteen onvergetelijk maakten. Een leuk tussendoortje, dit album, niet meer maar ook niet minder.
DatumTue Dec 19 20:30:39 2006

Reactie no. 11
NaamIngrid
Leeftijd18
Cijfer6
RecensieEen redelijk verhaal, maar het is erg druk en chaotisch en het gaat allemaal wel erg snel.
DatumSun Dec  3 21:06:17 2006

Reactie no. 10
NaamRamon
Leeftijd13
Cijfer7
RecensieOp zich een leuk boek met veel afwisseling. Maar op een gegeven moment begin je toch een beetje moe te worden van die boeven die ze steeds achterna zitten!
DatumTue Aug 15 17:37:48 2006

Reactie no. 9
NaamJonathan
Leeftijd21
Cijfer2
RecensieEén van de slechtste albums uit de reeks 160-235 die ik tot nu toe gelezen heb. Het verhaal hangt van losse flarden aan elkaar. Sidonia roept een geest op, wat niet alleen vreemd is, maar ook nogal een rare geest, aangezien hij volledig fysieke mogelijkheden (en beperkingen) heeft. Die geest heeft dan iets met Manneken Pis te maken, die in Brussel - bij Lambik en S&W - toevallig net verdwenen is.
Dan lijkt de toon gezet voor een spannend verhaal. Niets is minder waar!
De geest komt in de rest van het album eigenlijk nauwelijks meer voor, en het hele verhaal van de geest en Manneken Pis wordt in feite vergeten. Uiteindelijk gaan ze karakterloze boeven Snoeffel en Gaffel achter Manneken Pis aan, maar die moeten keer op keer worden verslagen. Zo gaat het ongeveer 35 bladzijden door. Keer op keer komen de boeven terug en keer op keer moeten onze helden aan hen zien te ontkomen. En telkens zijn het spanningloze, humorloze verhaaltjes die alleen tot albumvulling dienen!
Uiteindelijk komt Jerommeke er dan aan te pas, die de heren ook nog eens twee of driemaal moet tegenkomen voordat het echt goed raak is.
In principe is het erg leuk om een verhaal te maken over Manneken Pis en daar dan vervolgens een geschiedkundige mythe aan op te hangen, maar dat idee wordt totaal verwoest door dit kleurloze en ook humorloze album!
DatumSat Jul  1 22:34:13 2006

Reactie no. 8
NaamEvelien
Leeftijd11
Cijfer7
RecensieIk vind dit album een beetje druk en chaotisch.
Verder vind ik het jammer van Snoeffel en Gaffel en dat geesten oproepen vind ik te eng voor kleine kinderen.
Maar omdat Disneyland er in voor kwam een 7.
DatumMon Apr  3 16:14:26 2006

Reactie no. 7
NaamJan P.
Leeftijd32
Cijfer4
RecensieEen van de vele matige tot zwakke verhalen uit Paul Geerts' mindere periode. Er zit niets in dat me ook maar een moment boeit, het scenario hangt als losse flarden aan elkaar, nergens wordt het spannend, er zit nauwelijks humor in en de personages komen allemaal timide over. Suske, Wiske en Lambik vertrekken naar Brussel en bewonderen, naast bier, de kunsten van Manneke Pis. Ondertussen roept Sidonia in hun vakantiehuisje de geest op van een of andere pipo die nog een appeltje te schillen heeft met de desbetreffende heer Pis. Deze koopt het illustere boevenduo Snoeffel en Gaffel om die toevallig bij Sidonia op de koffie zijn (tsja..) om het manneke terug te pakken. Hieropvolgend wordt er een eindeloze jacht ingezet en springen we van de ene naar de andere locatie, uiteraard voorzien van Jerom. Zo gaat dat maar door tot het einde zonder enig gevoel van originaliteit en duidelijke logica. Zo belandt Manneke Pis in een raket, komen we in Miami etc. etc. allemaal om het flinterdunne verhaallijntje totaan het eind uit te rekken. Ik ben hoe dan ook verbaasd over de gemiddelde hoge beoordeling. Het is iets beter dan het dramatische Perenprins dat hierna kwam maar daar is ook dan alles mee gezegd.
DatumFri Mar 24 19:26:43 2006

Reactie no. 6
NaamJoris
Leeftijd31
Cijfer10
RecensieDit is voor mij de beste uit de hele reeks. Gelezen toen ik 7 of 8 was en ik was er helemaal weg van. De magische wereld van Amerika. Ik heb er van gedroomd. Sinds ik dit boek heb gelezen altijd een grote drang gehad om eens de oceaan over te steken wat uiteindelijk dit jaar ook gebeurd is :-) (al moet ik nog wel een keer naar Florida)
Gewoon een heel leuk verhaal. De humor van het Ketje en die Hertog of Baron is erg leuk, Snoefel en Gaffel zijn de ultieme gangsters natuurlijk, de tekeningen fascinerend en Jerom als Gouden Stuntman in een Rode Reeks verhaal maakt het helemaal af.  Een 10 omdat ik geen 11 kan geven!
Wel een klein beetje ingegeven door jeugd sentiment.
DatumSat Dec  3 04:37:32 2005

Reactie no. 5
NaamEli Dirkx
Leeftijd14
Cijfer8
RecensieRaar maar goed verhaal vond ik het.
DatumSun Oct 16 09:00:53 2005

Reactie no. 4
NaamTom Devoldere
Leeftijd15
Cijfer9
RecensieIk vind het een heel goed album die helemaal niet saai of ingewikkeld is zoals sommige andere albums die verwijzen naar een oud verhaal.
DatumMon Sep 12 17:45:46 2005

Reactie no. 3
Naam jippe
Leeftijd 10
Cijfer 8
Recensie 1 punt van de 10 omdat snoeffel en gaffel er in voor komen(die vindt ik nooit zo leuk) en omdat het allemaal zo druk en snel gaat.
Datum Sun Feb 6 18:55:09 2005

Reactie no. 2
Naam Peter Hoekstra
Leeftijd 24
Cijfer 8
Recensie Leuk album vol humor waarin snoeffel en gaffel ook weer hun intrede doen.. Het verhaal is vlot verteld en loopt lekker door ondanks het blijvende vluchten voor S&G. De toeristische attracties zijn goed en mooi weergegeven en geeft een leuke blik wat florida te bieden heeft als vakantie. Een 8 is het meer dan waard, alleen al voor het orginele humorvolle verhaal met manneke pis.
Datum Thu Nov 25 08:09:09 2004

Reactie no. 1
Naam kiwi lemeire
Leeftijd 13
Cijfer 9
Recensie Hier wordt het verhaal van Manneke Pis op een heel komische manier weergegeven. Het is een heel grappige strip.
Datum Fri Oct 22 22:30:59 2004