Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De perenprins


De perenprins Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
Verhaal
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over De perenprins verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 6,25

Reactie no. 27
NaamLeendert
Leeftijd49
Cijfer8
RecensieEcht een grappig verhaal dat uit notalgie leuk is om nog eens te lezen. Het is altijd wel mooi en grappig hoe hij de helden op hun eigen manier op elkaar in laat spelen. De karakters versterken elkaar. Iets dat je de laatste tijd minder ziet mede ook omdat Suske en Wiske nu ouder zijn waarop je de dynamiek zoals in de Perenprins minder terugkomt. En er is veel fantasie. Paul ging aardig los.
Datumzondag 23 juli 2023 23:13

Reactie no. 26
NaamRemco
Leeftijd49
Cijfer8
RecensieTypisch een jaren tachtig sprookje: zoals alle verhalen uit deze periode een niet al te ingewikkelde episode maar wel een leuke, met dezelfde alom bekende Suske en Wiske charme. De helden moeten een perenvolkje helpen dat onderdrukt wordt door een ander perenvolkje ( de No-Zhems) wegens hun gouden peren. Een beetje de maatschappij in stripformaat. Sinds de jaren tachtig is er dus weinig veranderd. Erg leuk dat Suske en Lambik de actie beginnen. Uiteraard is het vreemd dat een perenvolk in de woestijn leeft maar het fenomeen perenvolk an sich, zegt al genoeg. Een draak in een woestijn…kan dat wel? De scène dat Wiske en Sidonia onwetend vallen voor hun bekende vrienden, is heel leuk gevonden. Er zitten veel leuke vondsten in dit album: De Dzinn, de geest uit de fles die het toveren verleerd is…maar ook Lambik die al zijn kleren vergokt: wel vreemd dat hij niet lang er na toch al zijn oude kleren weer aan heeft. Veel humor en vaart maken dit een leuk verhaal, enige nadelen zijn dat Jerom alles weer op komt lossen en dat het verhaal wordt afgesloten met de bekende akte van berouw. Toch een leuk charmant verhaal dat een ruime voldoende verdient.
Datumdonderdag 08 oktober 2020 13:11

Reactie no. 25
NaamInti
Leeftijd37
Cijfer8
RecensieZoals reeds eerder werd opgemerkt, lijkt dit verhaal inderdaad op een nooit gerealiseerde zevende poppenfilm. Het Perenvolk had het vermoedelijk goed gedaan op televisie

Barabas heeft het steeds over een hiaat uit het Midden-Oosten, maar zegt nooit om welk tijdperk het gaat. Gezien de aanwezigheid van een minaret moet het in elk geval ergens na de zevende eeuw zijn. Dit houdt dus in dat het Perenvolk (en de Nho-Zems dus ook) moslim zijn

In het Midden-Oosten is het toch veel te warm voor peren? Die hebben een relatief koel klimaat nodig. Of zou dat niet gelden voor gouden vruchten?

Hoe komt een volk van peren eigenlijk aan mensenkleren?

Wie vindt dat het ongebruikelijk is voor Suske en Wiske dat de draak op een bloederige manier aan zijn eind komt, heeft blijkbaar DE RINGELINGSCHAT niet gelezen

De scène waar Sidonia en Wiske volledig in vervoering raken bij de prins en diens dienaar en vooral de ontdekking dat de twee Suske en Lambik zijn, is goed gevonden. Ook leuk dat te zien is dat Suske probeert om niets te verraden als Wiske 'haar prins' probeert te verleiden. De vraag is echter waarom Lambik en Suske sluiers voordeden toen gemeld werd dat er bezoekers kwamen. Het kan natuurlijk als grap bedoeld zijn, maar het blijft vreemd

Wat doet dat nijlpaard eigenlijk in de woestijn?

Aan het eind van het verhaal ziet Barabas op het scherm dat Wiske teken doet dat hij hen terug kan flitsen. Hoe kon Wiske nu weten dat de prof naar haar keek?

Datummaandag 16 november 2015 19:30

Reactie no. 24
NaamDejan
Leeftijd41
Cijfer9
RecensieIk was nog jong toen dit verhaal verscheen en volgde het met spanning in de krant. Teruglezend is het verhaal misschien zwak, maar ziet dan niemand hoe mooi de tekeningen zijn ?
Datumdonderdag 12 juni 2014 02:47

Reactie no. 23
NaamMark
Leeftijd39
Cijfer8
RecensieSuske en Wiske komen door geexperimenteer van prof Barabas in het Midden Oosten terecht waar het perenvolk wordt bedreigd door een draak en een rivaliserend perenvolk. De tekeningen in dit album zijn dik in orde maar het sprookjesachtige verhaal is redelijk simpel. Een echte spanningsboog ontbreekt maar wordt gecompenseerd door de vele grappen. Al met al ben ik toch zeer postief over dit album en mede door de emotionele waarde, zijnde mijn eerste S&W album, geef ik het een 8.
Datummaandag 5 november 2012 08:13

Reactie no. 22
NaamSandstorm
Leeftijd34
Cijfer6
RecensieDe Perenprins is een onbenullig fantasyverhaaltje. Tijdens een mislukt experiment van Barabas wordt een perenfiguurtje uit het oude Midden-Oosten naar het heden geflitst. Wonder boven wonder verkeren de peertjes in grote nood, want hun koning en koningin worden gegijzeld door een slecht perenvolkje. Reden genoeg voor onze vrienden om ter plekke de boel eens te gaan opkuisen. Je leest het al, een verhaaltje dat zich hoofdzakelijk op kinderen richt. Opmerkelijk is dan wel dat de draak op een nogal bloederige wijze aan haar einde komt...
Toch is het niet allemaal kommer en kwel. Er zitten best leuke grappen in, en het feit dat Wiske en Sidonia hopen om een woestijnprins aan de haak te slaan, maar stuiten op Suske en Lambik, is ook best geinig.
P.S.: De uitvindingen van Barabas worden er ook niet beter op. Een oude grammofoon als nieuwe uitvinding die dient om stemmen uit het verleden te horen!?
Datumzaterdag 20 oktober 2012 12:02

Reactie no. 21
NaamFrédéric
Leeftijd32
Cijfer3
RecensieSuske en Wiske en een hoop rijpe peren versus een hoop rotte peren (!!!!!!!!). Blijkbaar waren er in 1980 al drugs uit Nederland in Kalmthout geraakt want dit verhaal slaat nergens op!!! Een 3 want de openingsscène is reuze, maar de rest te onnozel voor woorden: naast peren, een draak, een opgetut nijlpaard, drie reuzen, een Djzinn en een Jerom die als een echte deus-ex-machina alle problemen oplost.... De flauwste klucht is die nog wel van Lambik op strook 152 "drink er in 's hemelsnaam niet van of we zijn allemaal de peer (!!??)". Juist ja,....
Datumzondag 20 februari 2011 21:53

Reactie no. 20
Naamdennis
Leeftijd12
Cijfer6
Recensieeen top verhaal vind ik dit niet maar om een 1 te geven vind ik overdreven. ik vond ook dat sidonia en jerom geen goede rol hebben(jerom kan ik begrijpen want hij wint ieder gevecht maar vandersteen had wel een reden kunnen bedenken dat hij bijna niet mee speelt) ik vond ook dat de dzinn (lampgeest) niet mee had moeten spelen want jerom wist hoe je de dzinn de wensen goed moest laten vervullen, dus ze konden alles wensen wat ze wilden. toen ik dat las dacht ik dat het einde erg simpel zou zijn, dat was niet zo maar suske en wiske zijn wel zo slim om het te doen.
Datumvrijdag 24 december 2010 16:04

Reactie no. 19
NaamRobbert
Leeftijd32
Cijfer8
RecensieLeuk bedacht verhaal. Je kan je helemaal erin vinden. Suske als prins. Dat wil je als kind toch zijn? Goed bedacht!
Datummaandag 7 september 2009 03:14

Reactie no. 18
NaamRobin
Leeftijd12
Cijfer7
RecensieNiet echt een slecht album, de humor is er ook wel maar er gebeurt net wat té min in. Wat min spanning, ook. Er zijn albums die velen malen beter zijn, maar toch ook nog een paar slechtere en vandaar : 7.
Datumzondag 24 mei 2009 12:24

Reactie no. 17
NaamBarry
Leeftijd28
Cijfer6
RecensieVerhaal leest lekker makkelijk weg en bevat genoeg aktie, maar stelt maar erg weinig voor.
Inhoudelijk zwak en cliche verhaal, dat bovendien erg abrupt en zonder inleiding begint. Leuk voor de collectie en om een keer gelezen te hebben, maar meer niet.
Datumdinsdag 2 september 2008 21:55

Reactie no. 16
NaamLesley Heselmans
Leeftijd25
Cijfer8
RecensieDe meningen zijn hard verdeeld over deze strip blijkbaar.
Zelf  vindt ik dit toch zeker geen slecht verhaal , en het is 1 van de verhalen die ik toch dikwijls terug heb herlezen omdat het zo een leuke strip was.
Eigenlijk zou ik het nog is terug moeten boven halen , want het is zeker al meer als 10 jaar geleden dat ik nog een suske en wiske gelezen heb.
Datumdinsdag 18 december 2007 09:16

Reactie no. 15
NaamJ. Joffer
Leeftijd27
Cijfer5
RecensieProfessor Barabas onderzoekt "een hiaat in de geschiedenis van het Midden-Oosten" en flitst per ongeluk een pratende peer naar het heden. Deze dist een verhaaltje op over hoe de peren in het morgenland worden geterroriseerd door een bende rot fruit, Nho-Zems genaamd (lachen he, die woordspelingen in Sus en Wis).
Ja het klinkt allemaal geweldig, maar het resulteert in een wel erg slap verhaal. Het zou me totaal niet verbazen als dit album voortkomt uit een ongebruikt scenario voor een nieuwe aflevering van die stomme poppenfilms uit de jaren zeventig, eentje die uiteindelijk niet op de buis is verschenen. Alles klopt: het kinderachtige verhaaltje, de slecht gelukte gags, het gebrek aan setting. Alleen Krimson ontbreekt.
Wat die setting betreft: hoewel ons wordt verteld dat het zich in het Midden-Oosten afspeelt, is er, behalve een enkel decorstukje, niets wat daarop wijst. Er wordt ook al niet verteld naar welk tijdperk onze helden eigenlijk geflitst zijn, al moet het gezien de minaret op de achtergrond wel ergens na de zevende eeuw zijn. Verwijzingen naar de actualiteit (het Midden-Oosten is niet bepaald een gebied dat nooit in het journaal komt) ontbreken, een gemiste kans.
Suf verhaal, suf in beeld gebracht, een vijf.
DatumTue Sep 18 12:34:54 2007

Reactie no. 14
NaamRuth
Leeftijd17
Cijfer9
RecensieIk ben geschokt als ik zie hoe een laag cijfer dit album krijgt !
Dit was mijn allereerste S&W ooit, en had ik het slecht gevonden had ik nu niet de volledige collectie in mijn bezit hoor!
Nee, het is niet het beste album uit de reeks, met levende peren, maar het is wel een waardig album. Normaal zou ik het een 8 geven, maar om het cijfer wat op te krikken een 9.
DatumSat Mar 17 21:08:18 2007

Reactie no. 13
NaamLeander Zimmerman
Leeftijd15
Cijfer8
RecensieDit album was een van mijn eerste albums en ik vind het juist wel mooi, omdat de grappen fantastisch zijn. Ik houd zelf gewoon van flauwe grappen, en daar is in dit album geen tekort aan. Het verhaal is wel erg fantasievol. maar dat moet af en toe ook kunnen vind ik.
DatumThu Oct 19 13:16:16 2006

Reactie no. 12
NaamLuc
Leeftijd45
Cijfer5
RecensieEen routinematig album. Akkoord, het verhaal leest wel vlot, de tekeningen zijn verzorgd en aan humor is beslist geen gebrek, maar als geheel is dit toch verre van inspiratievol te noemen. Toen ik dit verhaal voor het eerst las en dat is lang geleden had ik meteen een gevoel van "dat heb ik eens eerder gelezen" en die perenbevolking is, moet ik eerlijk zeggen, onzinnig. Professioneel, maar ook vrij banaal.
DatumWed Mar 15 23:13:39 2006

Reactie no. 11
NaamJoris
Leeftijd31
Cijfer9
RecensieIk moet deze score ook even opkrikken. Dit album is echt een van de leukste. Misschien komt het ergens wel doordat deze een van de eerste was die ik las maar eigenlijk vind ik hem nog steeds leuk. Ik heb hem vaak opnieuw gelezen. Het verhaal is grappig en leest lekker weg. Ik vond die reuzen ook erg leuk. Dit is voor mij een voorbeeld van een echte suske en wiske.
DatumSat Dec  3 04:19:52 2005

Reactie no. 10
NaamSoufian
Leeftijd16
Cijfer10
RecensieJongens wat ik hier allemaal lees zeg,dit verhaal wordt gewoon ten onrechte de grond ingeboord.De tekeningen zijn mooi en het verhaal vind ik ook heel tof,Suske die de draak verslaat en de peren die hem hiervoor als dank tot perenprins kronen.ik vind dit een leuk en gezellig verhaal om te lezen en DIT IS MIJN MENING MAAR IK VIND NIET DAT DIT VERHAAL MAAR EEN 4 ALS GEMIDDELDE VERDIENT!!!!!!!!! Ik vind dit een goedgevonden verhaallijn met vooral de perenmensen,dit is ook een Willy Vandersteen verhaal waard vind ik.
DatumWed Jul  6 00:09:19 2005

Reactie no. 9
NaamIngrid
Leeftijd17
Cijfer4
RecensieIk vind dit ook een saai verhaal, dr zit weinig actie in en de humor is maar flauw, De tekenigen zijn niet mooi.
Een verhaal om te vergeten.
DatumSat Jun 4 20:02:26 2005

Reactie no. 8
Naam jippe
Leeftijd 10
Cijfer 1
Recensie ik zou zeggen....lekker geen 10!!!dit is niet zo'n leuk album.paul is niet zo goed in zijn SenW vorm(vroeger dan).
Datum Sun Feb 6 14:06:52 2005

Reactie no. 7
Naam Jan P.
Leeftijd 30
Cijfer 3
Recensie Ik vind dit een uitermate zwak verhaal, de interesse verdwijnt vrijwel meteen want ik vind die peermannetjes gewoon onzinnig en het verhaal is er een uit duizenden. Het is ook een uitgave dat dateert uit Paul Geerts' zwakste periode (midden jaren 70 - midden jaren 80). Een paar grappen hier en daar kunnen het verhaal niet omhoog krikken. Het is gewoon niet interessant, al dat perengedoe.
Datum Sun Aug 29 18:10:46 2004

Reactie no. 6
Naam Maartje Jansen
Leeftijd 26
Cijfer 9
Recensie Ik vind dit echt een ontzettend goede suske en wiske. Ik denk dat dit komt doordat ik hem altijd las bij opa en oma en ik heb er een speciaal gevoel bij. Hier zeggen S&W tenminste nog: EEK en HEMEL ipv dat ze in die slechte nieuwe S&W 's DJEEZUS en SHIT zeggen! Irriteren me mateloos die nieuwe S&W 's...
Datum Wed May 12 15:52:00 2004

Reactie no. 5
Naam Rudy
Cijfer 9
Recensie Ik vind dit album juist heel goed. De tekeningen zijn zeer mooi en het verhaal ook. Ik vind dit album een 9 waard dus hoop ik dan ook het gemiddelde punt te verhogen.
Datum Sat Jul 19 10:17:20 2003

Reactie no. 4
Naam Jürgen Haepers
Leeftijd 28
Cijfer 7
Recensie Voor mij is het meer dan een 1 waard !

Ik vind het een heel aangenaam album, grappig, dynamisch en mooi getekend!

Het feit dat Bob the prins is, dus een vernamer rol speelt, vind ik ook heel origineel!

Voor mij mag het een zeven krijgen!

Datum Fri Jul 18 20:50:58 2003

Reactie no. 3
Naam Jan
Leeftijd 24
Cijfer 1
Recensie Ik vind dit ook in zijn geheel een slecht album. Als ik niet beter zou weten, zou ik denken dat ook deze uit de poppenserie komt. Opvuller van de verzameling dus!
Datum Sun Jun 1 17:36:48 2003

Reactie no. 2
Naam Arjan van der Jagt
Leeftijd 15
Cijfer 1
Recensie Pfff! Wat een flutverhaal!
Toen ik hiervoor een recensie schreef wist ik amper meer dat ik deze strip in mijn verzameling had en bij het lezen dacht ik zo van: Zit er eigenlijk wel een verhaal in de perenprins!?
Ook de humor die tegenvalt tilt dit verhaal niet naar een beter cijfer!
Misschien is de strip wel niet slecht maar ik heb hierbij niet de ' wil' om het lezen.
En op dat soort vehalen ben ik niet gesteld, dus ook van mij een één.
Datum Sun Jun 1 10:15:16 2003

Reactie no. 1
Naam Alain Stienen
Leeftijd 38
Cijfer 1
Recensie Laten we het kort houden! Ik vind aan dit verhaal geen bal aan!!! Het verhaal op zich is flinterdun en de personages, die Paul hiervoor zich uitgedacht zijn kitschig tot het uiterste! Dan zijn die robots uit "De amoureuze Amazone" nog beter en ook realistischer! Meer als een 1 kan ik er echt niet voor geven!
Datum Fri May 30 18:32:30 2003