Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Amoris van Amoras


Amoris van Amoras Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
Verhaal
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over Amoris van Amoras verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 7,89

Reactie no. 49
NaamRemco
Leeftijd49
Cijfer10
RecensieJubileumnummer 200! Terecht! Een speciale episode en weer één van hoog niveau. In dit hoogst originele avontuur komen allerlei oud gedienden tevoorschijn. In later albums vind ik vaak dat deze er met de haren bijgetrokken worden om toch te laten zien dat we de oude vertrouwde serie strips lezen, maar hier past het zeer goed. Al onze helden komen in actie om het mysterie rond het verzakken van de kathedraal op Amoras te onderzoeken. Men stuit op een netwerk van een aantal bekenden die verantwoordelijk is voor de reuring aldaar. Tevens maken ze kennis met de mortelmaaien: rupsjes die cement eten. Grappige vondst en erg leuke karakters. Het is sterk dat er met wisseling van kanten wordt gewerkt: dan staat de één aan de ene kant, dan aan de andere kant. De strijd tussen De Zwarte Madam en Krimson is daar een sterk voorbeeld van. Natuurlijk weet je dat de tegenstanders van S&W niet ècht aan de kant van hen gaan staan maar het werkt wel goed want je gelooft wel in hun vermeende oprechtheid. Wat het probleem met de nieuwbouw aldaar is, is mij niet geheel duidelijk temeer dat de normale vooruitgang is. Het album herbergt ook veel humor: het been van Lambik, Jerom in de roeiboot, Lambik die een lek in de romp stopt, Arthur die bommen opvangt en meer van dat moois. Natuurlijk zijn er vragen: Krimson werd nooit met Amoras geasocieërd dus wat deed hij daar? Er gebeurt wel heel veel in te weinig tijd, als de bodem zwak is, kan ook een Jerom niet helpen om de toren recht te zetten…de toren zakt aan de andere kant gewoon weer weg…Toch kent dit album veel mystiek, spanning humor en alle ingrediënten zijn op een zeer aangename wijze met elkaar verbonden. Ik heb dit album altijd enorm hoog ingeschat en niets daarvan is veranderd.
Datumdonderdag 22 oktober 2020 08:39

Reactie no. 48
NaamInti
Leeftijd41
Cijfer7
RecensieHet verhaal zit een beetje vreemd in elkaar en sommige dingen worden ook nooit duidelijk gemaakt
Het begin van het verhaal speelt zich in en om de kathedraal van Antwerpen af. Deze stond al van 1965 in de steigers voor een restauratie en dat zou hij nog wel een paar jaar blijven
Zoals eerder werd opgemerkt, is de aanwezigheid van sommige personages op Amoras nogal vreemd. Verder wordt nergens gezegd hoe Krimson het eiland gevonden heeft en waarom hij er flatgebouwen neer liet zetten
Tegen het eind van het verhaal wil Lambik zich opofferen voor Krimson. Dit staat in schril contrast met z'n recentelijk gedrag in DE ZWARTE TULP
Datummaandag 04 november 2019 17:27

Reactie no. 47
NaamWendy
Leeftijd43
Cijfer7
RecensieAardige iets bovengemiddelde S&W.
Krimson komt ook nog voor, na Lambik het leukste karakter.
Beetje standaard verder.
Datumzaterdag 22 maart 2014 15:25

Reactie no. 46
NaamSuske en Wiske-fan
Leeftijd13
Cijfer8
RecensieHet is wel een leuk verhaal, met allerlei oude bekenden, maar voor mij iets te chaotisch. Ik had liever gezien dat de Stalen Bloempotters een grotere rol hadden gespeeld in het verhaal.
Datumzondag 12 januari 2014 16:31

Reactie no. 45
NaamKrimson
Leeftijd13
Cijfer9
RecensieAmoris van Amoras is en blijft een van mijn absolute top boeken van Suske en Wiske waar gewoon niks op aan te merken valt.
Omdat dit natuurlijk het album nummer 200 is wou Paul Geerts een boek uitbrengen met zoveel mogelijk spektakel en zoveel mogelijk terugkerende personages dat hem zeker is gelukt met dit fantastische album!!!!
Met het album De Verdwenen Verteller is dit opnieuw proberen te doen wat jammer genoeg niet bepaald goed uitpakte en een regelrechte flop werd, maar dat wil absoluut niet zeggen dat Amoris van Amoras het zelfde resultaat heeft gehaald want dit boek is meerdere keren herlezen zeker waard.
Niet alleen het erg goede verhaal is goed aan het album want ook de personages zijn weer zeker erg goed uitgewerkt : zo is Lambik typisch weer zijn onnozele zelf met heel wat kuren, heeft Tobias weer eens een leuke rol , is Krimson weer eens op oorlogspad , en spelen De Zwarte Madam, Arthur en Sus Antigoon ook weer eens een rol.
Nee, Amoris van Amoras is zeker geen slecht album dat iedere Suske en Wiske fan wel hoort te hebben!

8.5 / 10

Datumwoensdag 13 november 2013 14:56

Reactie no. 44
NaamBofor!
Leeftijd30
Cijfer10
RecensieOmdat het volgnr. 200 betreft een jubileumalbum. We zien veel oude bekenden van eerdere albums terug en dat is hier erg toepasselijk. Het lijkt wel een soort reünie. Het avontuur vindt plaats op het eiland Amoras, er is denk ik geen toepasselijkere plek mogelijk.

Opvallende dingen in positieve zin zijn:
-het grappige begin met Lambik als gids.
-Lambik die z'n voet in het gips heeft is door het hele album een leuke running gag.
-Dat op blz. 11 de dames van het paradijselijke eilandje waar professor Barabas mee danste voorkomen is erg grappig.
-Op blz. 14 wordt duidelijk dat modernisering van dingen niet altijd een verbetering betekend.
-Lambik en Tobias zijn het eindelijk eens ergens over eens met elkaar (blz. 27), dat is ook wel eens anders. (Bijv. in albums het hondenparadijs en de mysterieuze mijn)
-de mortelmaaien zijn leuk bedacht (ondanks dat ik even aan de steensnoepers moest denken)
-Er is geregeld wat te vieren (blz. 15 en 31) wat bijdraagt een de sfeer van dit album.
-de bekering van Krimson is 'vaag' maar desondanks erg grappig.
-Andere grappige momenten zoals bijvoorbeeld bovenaan blz.27, onderaan blz. 15 ,blz. 33 en strook 170.

Desondanks heb ik toch wat vraagtekens:
-Ik vind persoonlijk Sidonia niet de meest geloofwaardige persoon om de gyronef te herstellen (blz.12)
-Hoe konden Tante Sidonia, Suske en Wiske door de doorgang terwijl de 'magere Lange Wapper' dit amper kon?
-Dat de grote onbekende Krimson was, was naar mijn mening voorspelbaar, dit wordt eigenlijk iets te vroeg ook bekend gemaakt.
-Het is raar dat Tobias eerst niet kan praten(blz. 22) en later wel zoals blijkt op blz. 27.
-De 'in scene gezette verdrinking van Tobias' vind ik wat overdreven op blz. 34.
-Er is een spellingsfoutje in strook 158. "Met zo'n voeten" moet zulke voeten zijn.
-Dat de 'iele Tante Sidonia' de 'corpulente Lambik' kan dragen op blz.50 is toch wel wat ongeloofwaardig.
-Hoewel het wel verklaard wordt, blijf ik de genezing van zowel Krimson als Lambik een beetje vaag vinden.
-Het verhaal is naar mijn mening eigenlijk iets te kort. Ik had graag gezien dat het 'een speciaal lang verhaal' was geweest zoals bijv. de raap van Rubens of de zeven schaken. Dan hadden dingen iets beter uitgewerkt kunnen worden.

Ondanks de bovengenoemde kritische punten zorgen de vele grappige momenten, de reünie-achtige sfeer door de terugkeer van een groot aantal bekenden en de grote fantasie ervoor dat dit toch één van mijn persoonlijke favorieten is. Een 10 is voor mij dan ook logisch.

Datumzondag 11 augustus 2013 10:15

Reactie no. 43
NaamRené
Leeftijd36
Cijfer7
RecensieVroeger had ik dit album een 9 gegeven. Maar nu ik het weer eens heb herlezen, kom ik toch iets lager uit, ongeveer een zeven en een half. De reden is de volgende. Het verhaal vind ik geweldig tot aan het punt dat Krimson in gesprek is met de Zwarte Madam en aangeeft dat hij NIET wil dat de kathedraaltoren instort omdat het veel mensenlevens zou eisen. Dat is een wending die echt nergens op gebaseerd is: vlak daarvoor heeft Krimson nog dynamiet onder de toren laten leggen door zijn (op dat moment) eigen handlangers de Stalen Bloempotters (een actie die ook veel mensenlevens had kunnen kosten) en reageert hij in gedachten gefrustreerd bij Blaaskop "Weer mislukt!" als blijkt dat de toren niet ontploft is. Er is NIETS gebeurd dat deze wending, die zo belangrijk is voor de rest van het verhaal, aannemelijk maakt. Dat Krimson na zijn redding door Lambik vervolgens het goede pad kiest: ja, dat kan ik me nog wel voorstellen (misschien had deze redding op de een of andere manier vóór Krimson's bekering moeten gebeuren...?), maar dat is al ver na bovengenoemde wending. Ik merk dat als ik het album nu lees mijn interesse bij dit punt daalt en tot het einde nauwelijks terugkomt. Jammer, want voor de rest is dit een ontzettend leuk en mooi getekend album waarin veel oude bekenden terugkomen en dat tot bovengenoemde wending prima loopt.
Datumwoensdag 2 januari 2013 23:12

Reactie no. 42
NaamMark
Leeftijd33
Cijfer8
RecensieIk heb vanaf de 1e keer dat ik dit verhaal las gezeten met 1 vraag: waarom is Sus bij de vrienden thuis zo boos op Jef Blaaskop, terwijl hij even verderop zijn kant kiest? Het zal wel aan mij liggen... het is ook echt het enige wat me (als je dat zo kunt noemen) in negatieve zin is bijgebleven. Dit is met recht een jubileumnummer. Dit album past qua sfeer, kwaliteit en stijl binnen 1 van mijn meest favoriete Suske-en-Wiske-periodes. De Tammi Tummi startte een lawine aan albums die voor de echte fans na de klassieke periode Vandersteen ongeevenaard zijn. Zoals een echt jubileumnummer betaamd komen alle relevante bijfiguren langs en dat in een niet-geforceerd scenario. Als ik dit herlees (iets waar ik met de nieuwste albums waarschijnlijk nooit aan ga beginnen, tenzij ik als bejaarde kinds word) tovert het nog altijd een lach op m'n gezicht en merk je pas hoe ingenieus de verhalen waren en hoe treffend de karakters werden neergezet.
Datumzaterdag 19 mei 2012 13:28

Reactie no. 41
NaamMark
Leeftijd39
Cijfer8
RecensieGoed verhaal, altijd leuk als dat zich weer op Amoras speelt. Eigenaardig dat Sus Antigoon met de Zwarte madam en Savantas aan komt zetten als leden voor jef Blaaskop zijn hofhouding, Sus zou toch beter moeten weten. De tekeningen zijn weer van goede kwaliteit met prachtige gedetaileerde decors.
Datumzondag 8 april 2012 10:12

Reactie no. 40
NaamWilly
Leeftijd98
Cijfer8
RecensieReünies van oude bekenden zijn altijd leuk, mits het niet te vaak gebeurt. Paul Geerts laat weer zien hoe goed hij de karakters kent en juist daarom is het acceptabel dat Krimson zich (eventjes) bekeert.

Ander opvallend detail is dat achteloos even wordt medegedeeld dat de Vetten in de persoon van Jef Blaaskop de macht weer hebben gegrepen, die ze na zoveel strijd in het allereerste Suske en Wiske avontuur Op het Eiland Amoris kwijtraakten. En de nog altijd actieve Bloempotters blijken Vetten te zijn 'die zich afzonderden'. Uiteindelijk worden de Bloempotters niet verslagen, het enige dat gebeurt is dat Jef Blaaskop betere kustverdediging bouwt, en dat betekent op Amoris een paar extra middeleeuwse kanonnen.

Datumzaterdag 30 april 2011 23:26

Reactie no. 39
NaamJPM
Leeftijd26
Cijfer8
RecensieNummer 200 is een geslaagd jubileumalbum. Een prima keuze om naar Amoras te gaan, want dat is toch de plek waar het allemaal begon. Er zijn problemen met de kathedraal op het eiland en Sus Antigoon schakelt de hulp van al onze vrienden in. Het verhaal wordt nog gezelliger als ze op Amoras vele oude bekenden tegenkomen, alhoewel niet iedere bekende even gezellig is. Ook duiken er weer ?bloempotters op die weer moeilijk doen, bovendien is er op Amoras een dramatische modernisering doorgevoerd. Kortom genoeg problemen en verdachte personages om onze vrienden en de lezer bezig te houden. Een acht.
Datumvrijdag 25 maart 2011 10:05

Reactie no. 38
Naamlen
Leeftijd10
Cijfer9
Recensieeen leuk album,veel oude bekende zoals;de zwarte madam,krimson,tobias,arthur en safantas.een geweldig album daarom een 9
Datumdinsdag 1 maart 2011 20:33

Reactie no. 37
Naamdennis
Leeftijd12
Cijfer10
Recensieik ben dol op strips met oude bekenden. en al zoals krimson, arthur, tobias, sus antigoon enz. dus ook dit album is te gek. alleen zijn er wel een paar minpuntjes 1. dat tobias kan praten vind ik niet erg, maar geef daar dan een goedereden voor. 2. de krimson die ik normaal wel overdreven slecht vind, is nu opeens een slechterik met gevoel 3.de titel en cover zijn zo heel goed 4. ik vond dat savantas maar heel even een belangrijk rolletje had 5. dat heel veel oude bekenden in het verhaal spelen vind ik natuurlijk gewledig, maar dat barabas dan maar op een plaatje te zien is, vind ik niet zo goed, ookal is barabas ookniet echt een avontuurlijk type.
maar omdat het voor de rest een top verhaal is een dikke 10!!!
Datumwoensdag 12 januari 2011 12:26

Reactie no. 36
Naamsiebe leendertse
Leeftijd12
Cijfer10
Recensieecht vet!!!
dit is de beste suske en wiske die ik ooit heb gelezen!!
ik heb 2 stapels vol suske en wiskes! maar dit is echt een van de beste!!
echt een 5 sterren strip!!! is ook leuk dat er zo veel oude figuren in voor komen!!!
Datumdinsdag 19 oktober 2010 20:30

Reactie no. 35
NaamMarretje
Leeftijd11
Cijfer8
Recensiebijna alle strips die op het eiland amoras afspelen zijn leuk.
deze ook oude bekenden echt heel leuk maar het werd op een gegeven moment iets te langdradig.
Datumzaterdag 5 september 2009 12:29

Reactie no. 34
NaamIngrid
Leeftijd21
Cijfer8
RecensieAmoris van Amoras is een leuk verhaal om te lezen. het verveelt geen minuut en het einde is aardig verassend.
Minpunten aan dit verhaal zijn: Er spelen teveel figuren mee waardoor het druk wordt. En hoe komt Tobias op Amoras en waarom kan hij ineens praten? Het verhaal is wel leuk bedacht en goed uitgewerkt met mooie tekeningen. Zeker de moeite waard om meer dan 1x te lezen!
Datumdonderdag 18 juni 2009 14:57

Reactie no. 33
NaamLuuk
Leeftijd14
Cijfer7
RecensieIk denk dat dit album door de wat jongere lezers erg leuk wordt gevonden, maar ik vond het toch nog enigszins tegenvallen:
1. Er zaten veel te veel personages in
2. Veel van deze personages zijn onwaarschijnlijk (Krimson die vriendelijk wordt, Savantas die ineens terug is, Tobias die kan praten enz.)
3. Kijkend naar de cover had ik een wat spectaculairder verhaal verwacht. De mortelmaaien zijn leuk bedacht, maar ik vind het redelijk zwak verzonnen om die beestjes de oorzaak van de instortende gebouwen te zijn. Ik had iets diepzinnigers verwacht.
4. Het is zonde dat Amoras ineens volgebouwd staat met flats, net of het een toeristische trekpleister is.

Al met al kom ik uit op een 6,5, die ik toch maar afrond naar een zeven, vanwege de mooie tekeningen

Datumdinsdag 21 april 2009 10:27

Reactie no. 32
NaamRichard
Leeftijd38
Cijfer8
RecensieEen leuk verhaal met een feest van herkenning met al die oude personages. Daarnaast ook een mooi getekend album.
Datumzaterdag 13 december 2008 22:52

Reactie no. 31
NaamRobin
Leeftijd35
Cijfer10
RecensieHet leuke van dit album vind ik de enorme stroom van oude bekenden, karakters die in eerdere strips een rol hebben gespeeld.
Datumdinsdag 19 augustus 2008 20:24

Reactie no. 30
NaamBram
Leeftijd19
Cijfer8
RecensieLeuk album
de terugkeer van sommige personages uit de vorige verhalen deed mij veel plezier.
Datumzaterdag 8 december 2007 11:21

Reactie no. 29
NaamLuc
Leeftijd47
Cijfer6
RecensieDit jubileumalbum weet niet helemaal te overtuigen. Natuurlijk vind ik het leuk onze vrienden in Amoras aan het werk te zien en Paul Geerts heeft ongetwijfeld veel werk in dit album gestoken. De opzet om zoveel mogelijk figuren uit de S&W-verhalen te laten spelen pakt echter ongelukkig uit : het verhaal wordt hierdoor wat fragmentarisch en na een tijd krijg je het idee dat de vele figuren elkaar voor de voeten lopen. Krimson komt hierbij ongeloofwaardig over wanneer hij zich bekeert. Indien er meer aandacht werd besteed aan het scenario zelf, was dit een prima album geweest, nu is het niet meer dan acceptabel.
DatumThu Oct 18 21:45:34 2007

Reactie no. 28
NaamHarmen
Leeftijd16
Cijfer8
RecensieDe goeie humor en verschillende verhaallijnen in dit verhaal, en de kathedraal als fundament van het verhaal zijn goed verzonnen en gebruikt. Dat Krimson zijn slechte leven in dit album voor tijdelijk neerlegt vind ik verbazend en ook niet passen bij deze meester-schurk. De cementbeestjes vind ik ook een klein beetje kinderachtig, maar ze hebben toch duidelijk iets Geertsigs over zich. Dat Tobias kan praten vind ik wel erg verwonderlijk. Het maakt het verhaal wat makkelijker, en dat is net wat mij bezielt om Tobias liever hondsstom te houden. Verder een prima album!
DatumFri Aug 17 16:21:52 2007

Reactie no. 27
NaamJ Castelijns
Leeftijd19
Cijfer6
RecensieIn dit verhaal zijn veel te veel oude bekenden, die vervolgens nouwelijks aan bod komen, zoals : Savantas, Arthur en Jef Blaaskop, deze verdiennen beter. Krimson is een flop, hij wordt een goeierik, gelukkig is hij in de Kwaaie Kwieten weer de oude skechterik. Dit verhaal heefd geen diepgang. Een 200ste verhaal verdiend beter. dit is een mager verhaal, beoordeling = 5,5 afgerond een 6
DatumSun May 20 22:14:21 2007

Reactie no. 26
NaamTimothy
Leeftijd11
Cijfer9
RecensieHet is wel eens leuk om zoveel oude bekenden terug te zien.Vooral Savanta's had ik al een tijdje niet meer gezien.Ook vind ik het heel mooi van Lambik dat hij zijn leven wou op offeren voor Krimson.Hij is een echte held!
DatumThu Nov 16 18:54:04 2006

Reactie no. 25
Naamilja
Leeftijd14
Cijfer9
Recensiedeze strip ken ik nu bijna uit mijn hoofd hij is zo leuk
DatumTue May 16 16:20:24 2006

Reactie no. 24
NaamJ. Joffer
Leeftijd25
Cijfer7
RecensieDit verhaal wil te veel tegelijkertijd zijn. Is het 1) een aanklacht tegen het volbouwen van middeleeuwse stadscentra (lees: Antwerpen) met flatgebouwen? Is het 2) een jubileumverhaal met populaire figuren uit eerdere albums? Of is het 3) een leuk verhaal over kleine harige beestjes die cement opeten en gebouwen doen instorten?
De mortelmaaien zijn bijzonder leuk bedacht, maar ze komen wel erg in de verdrukking met al die Zwarte Madammen, Savantassen, Tobiassen en Sussen Antigonen die overbodig het beeld vullen. Wat meer concentratie op de verhaallijn had hier een topalbum van gemaakt, nu blijft het allemaal een beetje in het gemiddelde. Wel weer mooi tekenwerk en met de originaliteit van die leuke groene morteletertjes verdient dit album zeker wel een voldoende. Ik geef een zes-en-half, dus een 7.
DatumTue Apr 25 11:20:34 2006

Reactie no. 23
NaamJoris
Leeftijd8
Cijfer8
RecensieDit is natuurlijk wel nr 200. Ik vond het wel leuk om al die karakters nog eens te zien. (De zwarte madam was een van de eerste albums die ik ooit las en is dus een van mijn favorieten) en verhalen op Amoras zijn altijd leuk. Goed genoeg voor een 8
DatumSat Dec  3 04:16:34 2005

Reactie no. 22
NaamEli Dirkx
Leeftijd14
Cijfer8
RecensieHet is goed, al zou ik liever eens een verhaal zien over de stichting van Amoras.
DatumTue Aug 30 23:54:12 2005

Reactie no. 21
Recensie Recensie verwijderd op verzoek van de inzender.
Datum Thu Aug 18 15:46:00 2005

Reactie no. 20
NaamBart De Grande
Leeftijd15
Cijfer7
RecensieEen goed verhaal, daar niet van. Maar zeker niet goed genoeg voor een jubileumverhaal ( verhalen zoals " De 7 schaken" en "Het gouden paard" zijn stukken beter als jubileumverhaal). Er komen eigenlijk TE veel bekenden terug: Arthur, Jef Blaaskop, Krimson, De Zwarte Madam, Kludde de waterduivel, Savantas,... Dit doet het verhaal niet goed. Krimson zijn gedrag komt niet zo goed uit de verf. Hij wordt ineens goed, dat zou niet mogen, Krimson is en moet doorslecht blijven. Ook die beestjes in de flatgebouwen zijjn ietwat te kinderachtig naar mijn mening.Een zeven dus.
DatumFri Aug  5 11:44:12 2005

Reactie no. 19
NaamPieke
Leeftijd28
Cijfer9
RecensieMooi getekend, leuk de herkenning van alle oude bekenden en ondanks de vele personages een aardig verhaal. Jef Blaaskop weer terug als koning die modernisatie wil is een goede vondst, ook omdat hij ondanks dat later blijkt dat hij het niet verkeerd bedoelde, dubieus blijft gezien zijn verleden en zich inlaat met vreemde figuren. Anderen noemen het vreemd dat Lambik het leven van Krimson redt, ik vind het een schoolvoorbeeld van de normen en waarden die regelmatig in S&W terugkeren: een mensenleven redden is héél veel waard. Ook wordt het onwaarschijnlijk genoemd dat Krimson ineens het goede wil, helaas lijken deze lezers niet te merken dat Krimson alweer aan het twijfelen is op het moment dat hij met zijn jacht vertrekt...
DatumThu Jun 2 21:39:37 2005

Reactie no. 18
NaamMatthias
Leeftijd12
Cijfer8
RecensieErg leuk dat Amoras nog eens een keertje terugkomt en onze superschurk Krimson is ook weer van de partij. Wat wel jammer is vind ik dat Jef Blaaskop niet echt de stalen vervalst heeft dat had wel een effect kunnen geven.
DatumSun May 22 09:31:51 2005

Reactie no. 17
Naamphoenix
Leeftijd36
Cijfer7
Recensieaardig verhaal, leuk om oude personages weer te zien. minpunt: de flats op amoras
DatumThu Mar 3 20:08:52 2005

Reactie no. 16
Naam Ypmits
Leeftijd 31
Cijfer 9
Recensie Een van de beste albums van Suske en Wiske. Ik kan dieper ingaan op de inhoud, maar 't cijfer is puur persoonlijk. D'r staat me iets bij van verrotte koeienhuiden en 't feit dat 't nog steeds een fijn album is om af en toe te lezen maakt dit album tot een van mijn favorieten.
Datum Thu Dec  2 12:35:24 2004

Reactie no. 15
Naam jippe van niel
Leeftijd 9
Cijfer 7
Recensie het valt een beetje tegen maar dat er allemaal klassieke pers. in voor komen is wel leuk.
Datum Tue Oct 19 10:49:08 2004

Reactie no. 14
Naam Peter Hoekstra
Leeftijd 24
Cijfer 7
Recensie Ik twijfelde tussen een 6 en een 7, dus eigenlijk een 6,5. Het is wel een leuk album waar ik hoge verwachtingen van had toen ik naar de Cover keek. Tobias, stalen bloempot en S&W verschrikt. Wat zou dat inhouden. Wat blijkt, enkele kleine vriendelijke wormpjes die voegsel eten zorgen voor het schrikbeeld op de cover. En wat helemaal tegenviel waren eerst de Flatgebouwen op Amoras. (waar is de tijd dat het een uit de vergetelheid geraakt eilandje was zoals in "het Eiland Amoras"?" Amoras was voor mij altijd een speciale locatie in S&W, wat helaas het begin van het einde was met dit album. De geschiedenis van Amoris is wel leuk maar alle bekende personages hadden voor mij weg gelaten mogen worden. Helemaal een Krimson die uiteindelijk een "goede wordt". Hoe verzin je het... Al met al, een keer leuk om te lezen als je de verzameling hebt, maar als een strip tussendoor niet, tenzij je een verkeerde indruk van S&W wil krijgen ;-)
Datum Thu Sep 16 08:14:44 2004

Reactie no. 13
Naam Sven Romkes
Leeftijd 21
Cijfer 9
Recensie Ik vind dit echt een top verhaal, Willy Vandersteen combineerde veel van zijn best bedachte karakters in dit boek. Het is ook een boek dat je de achterliggende gedachten van Krimson, publieke vijand nummer 1, beter leert begrijpen. Een feest van herkenning en toch genoeg twists en wendingen om een tijdlang leesplezier van te hebben.
Datum Sat Apr 3 18:55:34 2004

Reactie no. 12
Naam Jan P.
Leeftijd 30
Cijfer 6
Recensie Ik moet het eigenlijk niet zo hebben van die reünie-strips als De Verdwenen Verteller of deze. Er zijn simpelweg teveel personages om het totaalbeeld goed te kunnen volgen en dat gedoe met Krimson tegen het einde is ook veels te sentimenteel, want later blijkt hij toch nog steeds niets veranderd te zijn. Het is daar eigenlijk alleen om dit jubileum-album een speciaal tintje te geven. Wel is het allemaal ontzettend goed getekend en geïnkt. Een 6 dus van mij.
Datum Sun Jan 25 01:54:19 2004

Reactie no. 11
Naam Arno
Leeftijd 24
Cijfer 6
Recensie Mwoah, Het is wel een grappig verhaal, maar goed zeker niet. Vooral het gedeelte dat Lambik het leven redt van Krimson komt erg ongeloofwaardig over. Ook de vele oude bekende die allemaal een soort bijrolletje hebben gekregen valt erg tegen.
Datum Fri Nov 28 23:49:24 2003

Reactie no. 10
Naam Sabine
Cijfer 8
Recensie Leuk om weer op Amoras te zijn! Net iets teveel oude bekenden naar mijn smaak (die daardoor niet zo goed uit de verf komen) maar verder een leuk verhaal met goede tekeningen.
Datum Sun Aug 24 20:26:45 2003

Reactie no. 9
Naam Angel Dominguez
Leeftijd 26
Cijfer 6
Recensie Dit jubileum S & W verhaal laat vele figuren terugkomen uit het verleden. Toen het uitkwam vond ik het uitermate fascinerend, maar toen ik het jaren later weer herlas vond ik het iets teveel van het goede. Er zijn zoveel figuren opgevoerd dat het onoverzichtelijk en een beetje rommelig wordt. Het is allemaal leuk getekent, ik geef wel een minpunt voor het feit dat Krimson opeens bij de goeden hoort. Sommige figuren dienen nu eenmaal slecht te blijven.
Datum Mon Jun 30 17:34:08 2003

Reactie no. 8
Naam Amorax
Leeftijd 34
Cijfer 5
Recensie Ik verwijs eigenlijk naar mijn recensie over De Ongelofelijke Thomas.
Ik het kort komt het er op neer dat het klakkeloos laten optreden van zo veel mogelijk oude figuren een verhaal meestal geen goed doet. Zeker niet als personages niet meer doen wat we van ze gewend zijn. Het is eigenlijk onmogelijk om zo'n diversiteit aan personages te verweken in één verhaal.
Omdat ik het verhaal toch enigszins leuk vind en de tekeningen goed, krijgt het van mij een 5.
Datum Sun May 25 11:00:33 2003

Reactie no. 7
Naam ferdi
Leeftijd 18
Cijfer 9
Recensie Leuk verhaal! Ik vind dit juist wel een jubileumverhaal. Er keren heel veel oude karakters terug, het verhaal speelt zich af waar het suske en wiske verhaal begon (amoras) en het is ook nog een aardig verhaal. Sommige dingen zijn wel heel toevallig en dat die slechterikken goed zijn geworden gelooft natuurlijk ook geen mens, maar onze helden wel (van lambik kan je het dan nog wel hebben).
Het goede voorbeeld dat Paul Geerts eeb ware verteller en een hele goede tekenaar is!
Datum Sun May 11 23:36:54 2003

Reactie no. 6
Naam Jan
Leeftijd 24
Cijfer 7
Recensie Op zich gewoon leuk. Vooral ook de heenreis waarin Lambik, Barabas' inboorlingenscene dunnetjes wou overdoen. Verder toch een paar dingen die ik graag anders had gezien zoals Krimson (sympathiek?), Savantas (in leven, huh?) in opmerkelijke rollen. Daarom mag het vehaal toch wat meer terug in zijn waarde.
Datum Fri May 2 21:40:26 2003

Reactie no. 5
Naam Rudy
Cijfer 10
Recensie Het is omdat je niet hoger kan geven dan een 10. Het verhaal is heel mooi getekent. Het lijkt wel of de albums rond die tijd van Paul Geerts het best waren. Het is dan ook een van de mooiste albums van Geerts vind ik!
Datum Thu May 1 13:18:26 2003

Reactie no. 4
Naam Arjan van der Jagt
Leeftijd 15
Cijfer 6
Recensie Omdat dit nummer 200 is geef ik het een 6, anders had er misschien nog een 7 ingezeten.
Nee, echte jublieumnummers zijn Het Spaanse spook (nummer 150) en Het gouden paard (nummer 100).Krimson is niet de op macht bewuste en o zo chagrijnige Krimson van de Vandersteentijd.
ik vind de beestjes in dit verhaal een beetje kinderachtig en dat maakt dit verhaal waarschijnlijk meer populair bij het jongere publiek.Dus eigenlijk nog niet eens zo slecht, Amoris van Amoras.
Datum Tue Apr 29 20:50:18 2003

Reactie no. 3
Naam Niels vertelman
Leeftijd 13
Cijfer 8
Recensie ik vind dit een goed nummer want alle herhinderingen worden weer terug genomen kortom een 8
Datum Tue Apr 29 11:22:28 2003

Reactie no. 2
Naam Alain Stienen
Leeftijd 38
Cijfer 8
Recensie Sinds de tammi tumi (nr. 199) schijnt een van de Muzen (een soort Oud-Griekse godin), nl. die der schone kunsten, Paul gekust te hebben!!! Ook dit verhaal zit goed in elkaar, want spanning, actie en humor volgen elkaar! De tekeningen van Paul zijn prachtig en het inkten van Eugeen Goossens doet de rest.
Datum Sat Apr 19 18:21:54 2003

Reactie no. 1
Naam kim morent
Leeftijd 11
Cijfer 10
Recensie ik vind het een leuk verhaal omdat er veel grappen in zitten en er is niets verkeerd aan en het heeft veel spannende momenten
Datum Wed Apr 16 20:58:38 2003